Nej, absolut inte! Ni som tillämpar catch&release behöver inte sluta fiska bara för att det blir vinter och minusgrader. " /> Här är enkla tricket som skyddar fisken i kylan | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Anders Lundin
Ett bra sätt: Att kroka av fisken i hålet. Foto: Andreas Ingrids
Här är enkla tricket som skyddar fisken i kylan

Nej, absolut inte! Ni som tillämpar catch&release behöver inte sluta fiska bara för att det blir vinter och minusgrader.

Fiskejournalen berättare häromdagen om riskerna med att utsätta fisk för kyla, nämligen att både deras ögon och slemskikt kan ta skada om de vistas i minusgrader, i synnerhet om det blåser då köldeffekten är starkare.
Men hur gör man om man vill mäta sin troféfisk i lugn och ro utan att skada den?
Jo, det enklaste tricket är troligtvis att ta med en plastbalja som du snabbt kan fylla med vatten. Där kan du placera fisken direkt från hålet. Varför inte täta exempelvis en blomlåda, så är du rustad för riktigt långa fiskar? Den som vill gå ett steg längre kan även fästa ett måttband på lådan i förväg så blir mätproceduren ännu snabbare!
Skicka gärna in fler tips och tricks till Fiskejournalen så kan vi sprida dem till fler!

Läs även om hur du fångar betesfisk på vintern:

Så här fångar du betesfisk när det är kallt

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ida-Maria Rigoll lämnar sin tjänst på Mörrums Kronolaxfiske. Nu är frågan vem som ska efterträda henne? Foto: Privat
Toppjobb ledigt när Ida-Maria lämnar sin tjänst

Det händer mycket kring Mörrumsån just nu, med både miljonsatsningar på fiskevård och planer på en ny kastanläggning. Nu kommer beskedet att platschefen på Mörrums Kronolaxfiske, Ida-Maria Rigoll, säger upp sig.

Hon levererade sitt besked till allmänheten på onsdagen, där hon beskriver det svåra beslutet så här.
– Det har varit ett tufft beslut som tagit väldigt långt tid, längre än de flesta kan ana. 4 år ganska exakt har jag varit i Mörrum på Mörrums Kronolaxfiske och Sveaskog, skriver hon på sin blogg.

Anledningen är att hon tackat ja till ett annat uppdrag, som hon tillträder 1 maj. Det innebär också att jakten på hennes efterträdare börjar med detsamma.

– Jag har fått vara med i sammanhang jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, jag har varit på middagar med ambassadörer från olika länder, landshövdingar, generaldirektörer, politiker, musiker, kungar, drottningar, prinsar och prinsessor, forskare, ungdomar och helt enkelt fantastiska, skriver Ida-Maria Rigoll på sin blogg.

Du kanske även gillar detta