Nytt klubbrekord, nytt personligt rekord och seger i klubbmästerskapet. Allt handlar om en och samma fisk – nämligen laxen på 12,62 kilo som Pierre Hallin fångade på Vänern. " /> Trippel anledning att fira efter Pierres Vänernlax | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

1 år sedan Sverige Anders Lundin
Pierre Hallin med monsterlaxen från Vänern. Foto: Privat
Trippel anledning att fira efter Pierres Vänernlax

Nytt klubbrekord, nytt personligt rekord och seger i klubbmästerskapet. Allt handlar om en och samma fisk – nämligen laxen på 12,62 kilo som Pierre Hallin fångade på Vänern.

12,62 kilo och 97,5 centimeter silver.

Det är vid den här årstiden som det brukar komma rapporter om att Vänerns stora invånare visat sig. Så även i år. Lördagen 9 november fick Pierre Hallin sitt livs fisk, och passande nog skedde det i samband med klubbmästerskapet för FK Dalsjön. De startade från Spiken/Hörviken, och ganska snabbt visade det sig att laxarna var på jakt.

– Efter att jag satt alla spöna så kom omgående ett hugg på ett grönskimrande flutter, men efter en rusning lossnade den. Detta fick mig att sätta på ett likvärdigt flutter på den andra riggen, berättar Pierre Hallin.

Det dröjde ytterligare en timma innan det small till på det nysatta betet, det blev en lång rusning i bestämd takt där fisken tog 50 meter direkt och gjorde ett försök till hopp.

– Då såg jag att det var en stabil lax. Efter en dragkamp på närmare 30 minuter, där fisken bestämt att den ville ligga i propellerdraget, lyckades jag lura ut den och kunde slutligen håva en trött kämpe. Fisken vägdes 7 timmar efter fångst till 12,62 kilo, med längden 97,5 centimeter och omkretsen 70 centimeter. En kanondag på Vänern, sammanfattar en väldigt nöjd fångstman.

Missa inte heller denna läsning:

Gripande storyn – Niclas fiskar för att kunna leva

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Em Chaipha med en av årets absolut största svenska gäddor. Foto: Privat
Trassel för polarna – då fick Em monstergäddan

Em Chaipha trodde inte att håven behövdes, eftersom det troligtvis var en liten fisk som slukat betet. Men oj så fel han hade. Både håven och kameran kom till användning eftersom det var en gädda på makalösa 17,8 kilo som satt i andra änden linan.

Drömfisken är landad!

Det är sannerligen storgäddornas vår i Sverige. Knappt har krutröken skingrats efter Esbjörn Möllerströms 18-kilosgädda innan nästa koloss rapporteras in.

Det var alltså Em Chaipha från Tidaholm som fick sitt livs fiskeminne när han var ute tillsammans med kamraterna Alexanders Lidholm och Joel Andersson.
– Vi åkte till ett ställe där vi har dragit många fina fiskar förut. Alexander och Joel fick trassel i rullen och satte sig ner för att försöka pilla upp knutarna. I samma ögonblick kastar jag ut och säger på skoj ”va gött om vi skulle få en plussare så att vi kan åka hem”.

Em tog några vevtag och gjorde ett långt stopp, och då small det till.
– Tanken slår mig inte att det är en megafisk, så jag säger till polarna att vågen inte behövs utan att jag kan handlanda den i stället. Men det fick jag ångra.

Det blev i stället en ordentlig kamp innan gäddan låg i håven, och vågen drogs alltså ned till imponerande 17,8 kilo. Måttbandet visade 124 centimeter, och fiskekamraterna insåg naturligtvis att de hade en av årets största svenska gäddor i båten.

 

Dragit 14-kilos tidigare
Em hade tidigare ett personligt rekord på 14 kilo, och frågan är vilka mål han har med sitt fiske efter en sådan här fångst?
– Det är väl att utvecklas som sportfiskare, och så har det alltid varit. Helt enkelt att köra vidare och hoppas på ännu fler stora damer, konstaterar en överlycklig fångstman.
Grattis till en fantastisk fisk, säger vi på Fiskejournalen.

 

Du kanske även gillar detta