Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Trippel i 100-klubbare

På kvällen den 14 juli drog Benny Halvarsson tre 100-klubbare på raken. Dagen därpå kompletterade han med en fjärde. Buketten toppades med en megagädda på 125 centimeter.
Benny Halvarsson är en av stockholmsgrabbarna i Team Orrmo fishing som haft så stora framgångar i den norrländska sjön att de döpt teamet efter den.
I mitten av juli var det dags för en ny gäddexpedition och den här dagen skulle bli en som Benny Halvarsson sent ska glömma. Efter att kompisarna fått några skapliga gäddor blev det Bennys tur att få ett följe på sin Buzzer. Ett jättegädda kom ut från gräskanten och klippte till. Den magnifika pjäsen var hela 125 centimeter lång och vägde till dryga tolv kilo innan hon fick simma tillbaka.
Den följande timman blev hektisk för Benny som i rask takt drog en 105- och en 108-centimetare. Dagen därpå följde han upp med ännu en gädda på 108 centimeter. Nästan fyra och en halv meter gädda på två dagars fiske – inte illa!
Svenne Andersson

Så här glad blir man när får en gädda på 125 centimeter.

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta