[/caption] " /> Trippelhugg i mörkret | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Trippelhugg i mörkret

Johan Löfström fick först trippel hugg, sedan denna 125 centimeter långa gäddan. Fångstplatsen var Dalälven och som bete använde han mört.

Johan Löfström är flitig anmälare i 100-klubben. När han riggade upp sina ismetespön på Dalälven högg det omedelbart – på tre spön.
Leksandsbon Johan Löfström anade att det skulle bli en bra gäddfiskedag då han fick trippelhugg direkt.
– Med lite tur lyckas jag landa alla tre och hann dessutom mäta dem innan återsättning.
Fördelningen var 92, 93 och 95 centimeter. Men det skulle komma upp större exemplar. Efter en timma innan det flaggar för hugg på spöet längst ifrån honom.
– Jag krokar fisken men misstänker omedelbart att den gått fast i något.
Det visar sig i stället vara en riktigt drömgädda som huggt. Den mätte hela 125 centimeter och vikten framställdes till 13,2 kilo.
Vill du följa Johans fiskeäventyr lite närmare? Titta in på bloggen Team Perax.
Läs mer om 100-klubben!
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta