Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Trollad Grand Slam-gädda

Andreas Jax visar att kreativitet lönar sig. En vertikaltur efter gös på sjön Bäsingen slutade med en gädda på trolling.
Ett kreativt tänkande gav Andreas Jax en godkänd gädda i Grand Slam Cup.
– Vi fick några små gösar och fisket var trögt, så vi riggade för trolling i stället, säger Andreas.
Under en bro högg gäddan på en stor Nils Master. Vågen visade 8,7 kilo. Nu saknas ”bara” en abborre över kvalgränsen (ett kilo) för att Andreas skall kamma hem en äkta Grand Slam.
Vi säger grattis och hoppas på återseende – gärna med en abborre.
Morgan Fihn

Andreas Jax gädda högg under en bro. Nu saknas bara en godkänd abborre...

Relaterad nyhet från din region
5 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta