Trollingbåt fick decihugg

Det är inte så ovanligt att laxtrollare får dubbelhugg, eller till och med trippelhugg. Men tio på en gång…? Vad kallar man sånt – decihugg kanske?
Laxen uppträder aldrig i stora stim, men ofta i grupper, från ett fåtal individer till ett dussintal. Det är detta som är förklaringen att många, många händelselösa trollingtimmar kan förbytas i febril aktivitet när flera laxar hugger samtidigt.
Därför hör vi rätt ofta talas om dubbel- och trippelhugg. Ja, till och med om quadrupelhugg som när Arne Carlsson krokade och landade fyra laxar utanför Karlshamn i början av 1990-talet. Men att tio fiskar hugger på en gång – det är nästan för bra för att vara sant.
Ändå var det vad som hände bornholmske trollingveteranen Flemming Snowman och hans kompisar häromdagen. Tolv beten var i vattnet, det blev hugg på tio av dem. Alla fiskarna kom upp på däck. En var en torsk, övriga nio var laxar, varav de tre största vägde 10,9, 10,3 och 9,9 kilo.
Den osannolika historien berättas av arrangörerna av Trolling Masters Bornholm och avsikten är förstås att understryka att det finns lax vid Bornholm. Samtidigt passar dom på att påpeka att 188 båtlag är anmälda till årets tävling, att man sätter stopp vid 300 och att sista anmälningsdag är den 10 april. Mer info hittar du här.
Svenne Andersson

Flemming Snowman, längst till höger, och hans kompisar med den enastående laxfångsten.

Annons
AKTUELLT

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...