Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Trollingbåten bärgad

Kan båtens GPS-navigator ge någon sorts ledtråd till varför olyckan skedde? Ja, det hoppas i alla fall polisen, sedan den förlista trollingbåten utanför Simrishamn bärgats.
Det var i fredags som polisen och Transportstyrelsen, med assistans från Sjöfartsverket, lyckades bärga båten. Man hade en mycket bra position, så att hitta den var inte svårt. Sjöfartsverkets arbetsfartyg Fyrbjörn lyckades sedan få fast tampar och hissa upp båten, trots ganska besvärlig sjögång.
Båten har nu transporterats till polisen för teknisk undersökning. Eftersom den inte har några skador som tyder på att den blivit nerseglad kommer man att koncentrera sig på navigationsutrustningen, som kanske kan ge en vink om när olyckan skedde. En samkörning mellan GPS-navigatorn och radarövervakningen kan kanske också ge någon ledtråd.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta