Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Trollingbåten ska bärgas

Trollingbåten Mona, som tillhörde de tre förolycka sportfiskarna i Hanöbukten, kommer att bärgas. Det har nu Sjöfartsverket bestämt.
Marinens filmning av vraket kunde inte ge något klart besked om hur olyckan har gått till. Utredande polis vill därför gärna ha upp båten för vidare kontroll.
Nu är det klart att det blir en bärgning, som genomförs i samarbete mellan Polisen, Sjöfartsverket och Transportstyrelsen. Det är ingen barnlek att bärga en båt som ligger på nästan 70 meters djup och Sjöfartsverket kommer därför att sätta in ett av sina arbetsfartyg som normalt används för underhåll och isbrytning.
De senaste dagarna har det varit blåsigt i Hanöbukten, men meteorologerna lovar stabilare väder nästa vecka och då kommer troligen bärgningsförsöket att genomföras.
Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta