Trollingtävling arrangerad av CWC[/caption] " /> Trollingtävling med återsättning | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Trollingtävling med återsättning
Trollingtävling arrangerad av CWC

Årets vinnare blev ”Team 4Reel”, med ”Team Dunken Jr” på andra plats och ”Team Va Fan Hände” på tredjeplats.

2013-års upplaga av CWC-Laxcup Nynäshamn blev historisk. Det var den första trollingtävlingen någonsin där all fångst återsattes.
Totalt fångades 20 laxar och två havsöringar under tävlingen CWC Laxcup Nynäshamn. 14 av 31team anmälde godkända fiskar om laxarnas medellängd var 93,2 centimeter. Det är första gången man arrangerar en trollingtävling med längdmått i stället för vikt. All fångad fisk släpptes således tillbaks i stället för att sparas till invägning.
– Jag tycker det ligger i tiden med denna tävlingsform och vi vill gärna testa det här, sa Stefan ”Trumman” Trumstedt från CWC innan tävlingen.
Läs mer om CWC laxcup här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
18 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta