trollin_mot_cancer
Den femte oktober är det trollingtävling på Kallsjön i Jämtland. Ett kul event och folkfest, men med en allvarlig underton. Pengarna går till cancerfonden och tankarna går till en trollingfiskare som just nu kämpar mot cancern på Umeå lasarett. " /> Trollingtävling stödjer cancerforskningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Trollingtävling stödjer cancerforskningen

trollin_mot_cancer
Den femte oktober är det trollingtävling på Kallsjön i Jämtland. Ett kul event och folkfest, men med en allvarlig underton. Pengarna går till cancerfonden och tankarna går till en trollingfiskare som just nu kämpar mot cancern på Umeå lasarett.
Det är Mikael Norrman, P-G Holmström och Håkan Karlström som står bakom arrangemanget i Huså vid Kallsjöns strand, bakom Åreskutan, nästa lördag. Tävlingen startar 09.00 och håller på till klockan 16.00. Det blir en dag med både trollingfiske efter främst canadaröding, men också en familjefest med servering, liveband, ridning och auktion. Alla aktiviteter sker till förmån för cancerfonden.
Initiativtagarna, som kallar sitt projekt för ”Trollingfiskare mot cancer” kommer också att informera besökarna om det så kallade Tobias Registret som jobbar med stamcellsdonation.
”Trollingfiskare mor cancer” har fått stort stöd från många trollingteam ute i landet, som trots att de kanske inte kan delta i just denna tävlingen, ändå har betalt in anmälningsavgiften.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Savage Gear söker nu en sportfiskare på heltid i Sverige. Foto: Pressbild
Ännu en proffsfiskare får chansen i Sverige

Här kommer ett arbetstillfälle som bör vara många sportfiskares våta dröm. Det är nämligen Savage Gear som söker en svensk sportfiskare på heltid – alltså ett avlönat proffs.

Företeelsen med heltidsanställda sportfiskare är relativt ovanlig i Norden, och nyligen blev varumärket Westin pionjärer när de anställde Daniel Nilsson för att fiska på heltid.
Nu hakar alltså även Savage Gear på tåget. De ska nämligen förstärka sin marknadsavdelning med en ”innovativ och trendskapande sportfiskare”, som de själva beskriver det.

En ”fiskmagnet”
”Du kommer resa runt i Sverige i jakten på de vildaste fiskarna och fisket du kan tänka dig. Du måste vara en riktig fiskmagnet, gäddor, abborrar och gösar måste älska dig. Men du måste också ha färdigheter i fisket efter predatorer längs våra kuster”, står det i pressmeddelandet.

Den som får jobbet kommer att vara ansvarig för att bygga egna sociala mediekanaler för att inspirera sportfiskare runt om i landet, samt att producera bildmaterial.

Här kan du läsa mer om tjänsten!

Du kanske även gillar detta