Popperfiske på Papua Nya Guinea eller bonefish i Venzuela? Drömmen om äventyr får näring på Fiskekryssningen. Popperfiske på Papua Nya Guinea eller bonefish i Venzuela? Drömmen om äventyr får näring på Fiskekryssningen.[/caption] " /> Tropikerna på Fiskekryssningen | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Mathias Arnham
Tropikerna på Fiskekryssningen
Popperfiske på Papua Nya Guinea eller bonefish i Venzuela? Drömmen om äventyr får näring på Fiskekryssningen.

Popperfiske på Papua Nya Guinea eller bonefish i Venzuela? Drömmen om äventyr får näring på Fiskekryssningen.

På Fiskekkryssningen kan man få en riktig tropikkänsla. Här presenteras flugfiske i Venezuela och på Kuba samt fluga och popperfiske i det helt nya fiskeparadiset på Indonesiska Nya Guinea.
Fiskekryssningen, som äger rum den 8-9 november arrangeras av Fiskejournalen och Sportfiskarna med syfte att ge alla sportfiskare en kul upplevelse i höstmörkret.
När det svenska sportfisket går i ide under vintern, är det högsäsong i andra delar av världen. Fler och fler sportfiskare utnyttjar detta faktum och planerar sin fiskesemester till vinterhalvåret. Vill du drömma dig riktigt långt bort har du flera möjligheter på kryssningen. Från Fjällorna kommer Siv Jansson och Åsa Bertilsson att prata om och visa bilder från Los Roques där bonefish är måltavlan. På mässan hittar du destinationer som Kuba, Argentinska djungeln och det nya fiskeparadiset på Nya Guinea. Martin Falklind håller föredrag om ”Den gamle och havet” där stora delar utspelar sig i Mexiko.
– Den som verkligen vill få till tropikkänslan, kan dessutom ta en paraplydrink i båtens lilla pool, säger Maria Ålander, kryssningsansvarig på Fiskejournalen.
– Men självklart landar det mesta av innehållet i föreläsningar och workshops i våra svenska vatten.

Mer info om kryssningen

Relaterad nyhet från din region
21 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta