Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tuff keps till Michael

De sju havens häftigaste trofékeps är snart på väg till Michael Alex från Örebro. Han fångade, dokumenterade och återutsatte en hälleflundra.
En tacklad sej strax ovanför botten var lösningen när Michael gästade Vaeröy Brygge. Guidade gjorde Marcus Eriksson, vilket i sig är en bra förutsättning.
– Efter hugget rusade den cirka 20 meter och parkerade på botten, berättar Michael.
Efter en lång stund kunde han till slut pumpa upp fisken till båtkanten, där guiden Marcus mätte och fotograferade innan hälleflundran fick simma tillbaks.
Vill du också bli ägare till den coola trofékepsen? Ta en bild vid fångsttillfället, till exempel när du återsätter eller drillar din flundra. Gå in på Fiskejornalen.se och registrera din bedrift, så skickar vi den coola trofékepsen kostnadsfritt. Läs mer här.
Morgan Fihn

Michael Alex återsätter sin hälleflundra och deltar därmed i projektet Release ´em.

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta