Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Tung Recordfisk

Två gäddor över femton kilo – Daniel Dahl har hittat rätt recept för framgångsrikt gäddfiske.

Positivt tänkande är lösning på många problem. Det kan också vara ett framgångsrecept vid gäddfiske. Det kan Daniel Dahl skriva under på. Han anmäler en gädda på 16,1 kilo till Recordfisken.
– Redan på väg till jobbet denna dag så kändes det rätt, säger Daniel Dahl från Eslöv i sin anmälan till Recordfisken.
Grundad med en positiv känsla i kroppen gav han sig iväg till Vombsjöns vattensystem på eftermiddagen. Han spred ut sina ismeten på 1-2,5 meters bottendjup och slog sig ner i strandkanten och njöt av det fina vädret. Efter en timma kom första hugget.
– Jag gjorde mothugg direkt eftersom jag hade tacklat en liten betesfisk.
När gäddan kom fram till ishålet första gången såg Daniel den breda ryggen och kunde konstatera att det var en rejäl madam.
– När fisken låg på mattan så handlade jag snabbt – fyllde pulkan med vatten och började förbereda vägning och mätning.
Gäddam mättes till 118 centimeter, vägde 16,1 kilo och hade en omkrets på 64 centimeter.
Det ska tilläggas att Daniel fångade en gädda på drygt 15 kilo under höstfisket. Då på flötestrolling, men kryddat med positivt tänkande.
Vill du veta mer om Recordfisken? Klicka här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Så här såg det ut efter att Fortum stängt av vattnet i Väljeån. Foto: Privat
Fortum polisanmäls efter nolltappning i öringvatten

I somras fick människor vid Väljeån i Hälsingland rusa ut för att rädda sprattlande fisk, efter att vattnet plötsligt försvunnit på en sträcka av 2 kilometer. Nu har Länsstyrelsen i Gävleborg polisanmält Fortum för misstanke om brott mot miljöbalken.

Det var i juni 2020 som händelsen i Väljeån utspelade sig, där den lokala fiskevårdsföreningen befarar att flera årskullar av både harr och öring slogs ut. Det har gjorts stora insatser för fiskevården i det aktuella vattnet, och enligt vattendomen från 1950 ska minst en kubikmeter vatten per sekund alltid ska släppas.

Fortum erkände att en dammlucka stängts av misstag, men Länsstyrelsen i Gävleborg väljer ändå att polisanmäla bolaget för brott mot miljöbalken. Torrläggningen ska enligt länsstyrelsens bedömning medfört en påtaglig risk för skador på fisk och andra vattenlevande organismer.

– Bryter man mot en vattendom måste vi anmäla det så får miljöåklagaren göra en utredning på det här, säger Gustav Hartzell, handläggare på länsstyrelsens enhet för vattenverksamhet och fiske, till Hela Hälsingland.

Du kanske även gillar detta