Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tunga fiskar på snabba jiggar

Från Bo Hall nere i  Kenya kommer ännu en entusiastisk rapport om huggsexa av olika spännande arter som kingfish, grouper, snapper och så förstås GT.
”De senaste dagarna har vi bättrat på vår statistik med flera stora GT men också snapper, grouper och diverse hajar. Vi ser också jagande stim av både små och större tonfiskar, wahoo och sailfish”, berättar Bosse som avslöjar att gänget ägnar mycket tid åt snabbt invevade jiggar, ”speedjigging”.
”När vi vevar in snabbt får vi fisk ända från botten på 80 meter och upp till ytan. Gång på gång har vi stora fiskar på, men dom biter av tacklen. Vi riggade om till kroktackel av heldragen tråd och då visade det sig att kroktjuvarna var kingfish, med en enorm, saxliknande tanduppsättning.”
Att det är fart i fiskarna illustrerar Bosse med att berätta att man har rullarna ställda på åtta kilos broms.
”Ändå drar en vanlig snapper eller grouper på 15 kilo lätt ut 40-50 meter lina. Och då ska vi inte  tala om de som väger 25 kilo eller mer. Då blir det mycket tuffare…”
Svenne Andersson

Bo Hall rapporterar entusiastisk om stora, starka fiskar som hugger på snabba jiggar, som den här stora och vackra groupern.


Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta