Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tungviktare från Dalarna

Inte flest – men bäst, är den signatur som Johan Löfström går och nynnar på nuförtiden. Anledningen är tjockisen som han visar upp på bilden – 15,7 kilo välfödd gädda.
Johan, som bor i Leksand, är medlem i hårdsatsande Team Perax, men har inte varit den mest lyckosamme av teambröderna. Men numera toppar han den interna tävlingen i konsten att fånga stora gäddor. Ingen av de andra har tidigare dragit någon som vägt mer än 15 kilo.
Det var tidigt i söndags morse som Johan gav sig ut på Dalälven för att försöka lura någon gädda:
”Jag hade egentligen tänkt att flötestrolla, men eftersom jag ändå släpat med jerkspöt ville jag testa ett par kast och i andra kastet kom hugget med stort H. Det blev 10-12 nervösa minuter med riktiga tjurrusningar och rejäla luftsprång, innan jag utan större problem kunde handlanda och lägga henne på mattan. Efter snabb och skonsam hantering på land bar jag ut gäddan i vattnet och såg henne glida ner i mörkret. Underbart”, skriver Johan i anmälan till Recordfisken.
Siffrorna som noterades innan återsläppandet var 15,7 kilo och 123 centimeter.
Svenne Andersson

Johan Löfström visar upp den välfödda gäddan från Dalälven. (Foto: Jon Persson)

Johan Löfström visar upp den välfödda gäddan från Dalälven. (Foto: Jon Persson)

Relaterad nyhet från din region
38 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta