Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
TV4 om Vänerlaxen

Fiskeguiden Tommy Nerstrand är orolig över laxens framtid i Vänern. Se inslaget från TV4 här nedan.

”Blir det sämre än vad det är nu, så är det tveksamt om det fungerar för mig.” Så säger fiskeguiden Tommy Nerstrand till TV4 angående det allt sämre fisket i Vänern.
I måndags uppmärksammade TV4 Väst situationen för lax och öring i Vänern. Fiskeguider, som Tommy Nerstrand, är i direkt behov av ett fungerande sportfiske i Vänern för att kunna bedriva sin verksamhet.
– Blir det sämre än vad det är nu, så är det tveksamt om det fungerar för mig. Då får jag lägga ner, säger Tommy till TV4.

Han belyser även att kringverksamhet som till exempel stuguthyrning också blir lidande av ett sämre fiske i Vänern. Lösningen behöver inte vara allt för komplicerad enligt Tommy. Det handlar om att öka kvalitén på de små laxar (smolt) som sätts ut i sjön.
– Det gäller att det till att smolten simmar efter att den sätts ut, och inte ligger med buken i vädret.
Sven-Erik Sköld, länsfiskeexpert på länsstyrelsen i Värmland, menar att man redan intensifierat arbetet med att lösa problemen.
– Vi tycker att vi kommit en bit på väg, säger han till TV4.
På frågan om varför man inte börjat arbetet tidigare förklarar Sven-Erik:
– Så fort vi blev varse om att ”här är något som håller på att hända” började vi försöka åtgärda det här.
Du kan se inslaget här nedan. (Fyra minuter in i klippet.)
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
20 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta