Willem Stolk lyckades fånga abborre över gällande världsrekord inom loppet av två dagar. Willem Stolk lyckades fånga abborre över gällande världsrekord inom loppet av två dagar.[/caption] " /> Två abborrar över världsrekordet! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Två abborrar över världsrekordet!
Willem Stolk lyckades fånga abborre över gällande världsrekord inom loppet av två dagar.

Willem Stolk lyckades fånga abborre över gällande världsrekord inom loppet av två dagar.

Willem Stolk är holländsk proffsfiskare och teamkoordinator hos Shimano – och erkänt skicklig, inte minst när det gäller jiggfiske. Hans spektakulära fångster bekräftar detta med eftertryck, två abborrar över tre kilo inom loppet av två dagar. Båda fångade i Holland under ett 17-dagars fiskepass… Här nedan kan du läsa hans tips för att lyckas.
När Willem förbereder sig för fisketävling gör han det grundligt. Han spenderade 17 dagar i sträck på holländska sjön Harlingvliet inför World Predator Classic, som går av stapeln 19-22 juni. Vi antar att han är nöjd med förberedelserna då han krokade två abborrar på 3225 gram respektive 3005 gram, båda över gällande världsrekord (2993gram). Nu valde han dock att sätta tillbaks fiskarna snabbt och kommer inte att anmäla fångsten till IGFA.

Så här säger Willem Stolk till Fiskejournalen:
”Att fiska efter abborre i stora vattenmassor är kul, men innebär hårt arbete. Ett fiskepass innebär hundratals kast och därför måste utrustningen vara väl sammansatt och genomtänkt – och så lätt som möjligt. Jag använder ett 2,15 meter (7 fot) långt spö och en Stella-rulle, fylld med Power Pro-lina. I linändan finns oftast en shadjigg på 10-18 centimeter med 7-17 grams vikt.

Sedan finns inga genvägar, prova dig fram för att hitta rätt fiskedjup. I samband med mina trekilosabborrar fiskade jag 17 dagar i sträck. Ingen dag var den andra lik i avseende var abborrarna fanns”.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta