Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Två åt gången

Daniel Åkebrand kunde anmäla två gäddor till 100-klubben när han satte sig ner vid datorn i mitten av maj. Med två dagars mellanrum blev det två stycken som klarade gränsen.
Daniel bor i Njurunda, inte långt från Sundsvall. I början av maj satsade han ett par dagar på gäddfiske i sjön Mingen. Efter en hel dags hårt fiskande släpade han en Buzzer efter båten på hemvägen. Strax utanför land, vid en djupbrant, högg en fisk. Först en gång, men den släppte, men fem sekunder senare satt den. Gäddan mätte 107 centimeter.
Två dagar senare var Daniel ute på samma sjö – med ganska klent resultat. Men när han kastade precis utanför vassen fick han ett stenhårt hugg. Den gäddan var centimetern längre, alltså 108 centimeter.
Svenne Andersson

Daniel Åkebrand med en mörkt tecknad gädda från sjön Mingen i Medelpad.

Daniel Åkebrand med en mörkt tecknad gädda från sjön Mingen i Medelpad.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfiske och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta