Gäddfiske[/caption] " /> Två drömfiskar på samma dag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Två drömfiskar på samma dag
Gäddfiske

Marcus Berglund fick äntligen lön för mödan. Efter många års jakt på en riktigt stor gädda – ficka han till slut två.

Marcus Berglund från Härnösand har kämpat i 20 år för att fånga en riktigt stor gädda. Under en fisketur i sjön Storroten fick han äntligen utdelning – två gånger om.
Först högg en riktigt fin gädda på 121 cenrimeter, den föll för en ytgående Buzzer. En riktig drömfisk som Marcus kämpat för under två decennier. Några timmar senare var det dags igen. Nu satt en Frenzy Groda i linändan.

– Jag fastnade konstant i det tjocka sjögräset, men när jag minst anade, med sjögräs runt hela draget högg denna best. Gäddan gav mig en grym fajt på tio minuter.
Drömgädda nummer två mätte hela 125 centimeter.
De två största gäddorna i Marcus fiskekarriär inom loppet av ett par timmar var ett faktum. Fiskejournalen säger grattis!
Läs mer om 100-klubben.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta