Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Två flugor i en smäll

Jan Rydén från Avesta slog två flugor i en smäll, med den här gäddan från Dikasjön. Dels klarade den gränsen till 100-klubben, dels vann Jan fisketävlingen.
I anmälan till 100-klubben berättar Jan att han var ute och fiskade på Dikasjön i början av maj. Det var en lokal fisketävling, så det var tacksamt att storgäddan ville hugga.
Jan kastade med en Busterjerk i den, minst sagt, häftiga färgen Nemo och det fick tydigen den tröga gäddan att börja röra på sig.
”Ordentligt hugg, men en lugn drillning. Den hade maskar på sig, så den hade nog stått still rätt länge”, skriver Jan i fångstberättelsen, där han också berättar att gäddan mättes till 113 centimeter.
Svenne Andersson

Jan Rydén fick den här 100-klubbaren vid en lokal fisketävling.

Jan Rydén fick den här 100-klubbaren vid en lokal fisketävling.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta