Förra veckan visade vi Emil och Antons video på när två abborrar tagit samma vobbler. Vi efterfrågade fler händelser av samma karaktär varpå Tobias skickade in en minst lika rolig video på två gäddor som lyckats hugga över samma bete. " /> Två gäddor på ett kast | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

2 år sedan Sverige Mathias Arnham
Tobias Funestig lyckades med konststycket att fånga två gäddor på samma kast. Har du varit med om något liknande? Kontakta oss!
Två gäddor på ett kast

Förra veckan visade vi Emil och Antons video på när två abborrar tagit samma vobbler. Vi efterfrågade fler händelser av samma karaktär varpå Tobias skickade in en minst lika rolig video på två gäddor som lyckats hugga över samma bete.
Tobias Funestig från Gävle lyckades med en svårslagen manöver, nämligen att fånga två gäddor på samma kast. Se filmen här nedan.

Har du möjligtvis fångat två fiskar på samma bete? Kontakta oss så uppmärksammar vi din upplevelse här på fiskejournalen.se.

 

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Bäckrödingen har spridit sig i norrländska vatten. Foto: Alex Smith
Håll utkik efter bäckröding, kräftor och invasiva växter

Att det är förbjudet att plantera ut främmande arter i svenska vatten har förhoppningsvis de flesta sportfiskare koll på. Nu kan du hjälpa myndigheterna att rapportera in invasiva företeelser.

Det är Länsstyrelsen i Jämtland som uppmanar sportfiskare och andra naturnjutare att spana efter främmande arter. De har nämligen fått extra medel från Havs- och vattenmyndigheten för att öka ambitionsnivån i arbetet med invasiva arter.

Den mest spridda främmande arten i jämtländska vatten är den nordamerikanska bäckrödingen, som vållar bekymmer för öringen och den övriga naturliga faunan. En annan ökänd främling är signalkräftan, som kan bära på kräftpest utan att dö ut av den, med risk för att den medför att flodkräftan utrotas.

Länsstyrelsen kommer även att börja inventera främmande vattenväxter. Detta har de inte gjort så mycket tidigare, och där finns antagligen ett mörkertal.
Hör gärna av er till dem med tips på förekomster av främmande arter i Jämtlands läns vatten. Mail: anders.rydeborg@lansstyrelsen.se

Du kanske även gillar detta