Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Palle
Två nya Grand Slam erövrade

Tävlingen Grand Slam har fått två nya personer att stiga in i finrummet där svenska predatoreliten så sakteligen samlas.
Det gäller att vara så pass allround att man klarar av att fixa en gädda över åtta kilo, gös över fyra kilo och en abborre över ett kilo innan man får kvittot för att stiga in.
Bedriften kallas en Grand Slam och belönas med den fräckaste camoukepsen man kan hitta. Utöver detta finns massor med fina priser att vinna, kika under Grand Slam Cup så får du veta mer.
Två nya predatorfiskare har i sommar fullbordat sina Grand Slam. Ronnie Isacsson från Torpsbruk och Daniel Johansson från Uddevalla har båda haft seriöst fina framgångar i sin jakt på de tre arterna.

I totalställningen landar Ronnie på andraplatsen och Daniel på tredjeplatsen för tillfället. Självklart har de chansen att avancera i listan om de fångar större fiskar av någon art. Leder cupen gör fortfarande Pär Olsson från Torsby. Den som tar den fetaste Grand Slamen blir totalsegraren ”Mr/Ms Grand Slam 2010” och vinner en cool fiskejacka, ett fiskeset värt 6500-7000 kronor samt en oförgömlig fiskedag med Stefan ”Trumman” Trumstedt från CWC.
Palle Sköldblom

Daniel Johansson från Uddevalla med gäddmadame som var en av tre tårtbitar i hans Grand Slam

Daniel Johansson från Uddevalla med gäddmadame som var en av tre tårtbitar i hans Grand SlamRelaterad nyhet från din region
6 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta