En bra dag för Andreas Jonsson, två personliga rekord och ett gratis bete från Abu. En bra dag för Andreas Jonsson, två personliga rekord och ett gratis bete från Abu.[/caption] " /> Två rekord samma dag | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Två rekord samma dag
En bra dag för Andreas Jonsson, två personliga rekord och ett gratis bete från Abu.

En bra dag för Andreas Jonsson, två personliga rekord och ett gratis bete från Abu.

Andreas Jonsson från Sundsvall ismetade upp en grann gädda på 9,5 kilo – vilket innebar nytt personligt rekord. Några timmar senare krossade han sitt färska rekord med en bjässe på drygt 14 kilo.
Det var dagen tredje fäll som resulterade i personligt rekord nummer två. Andreas trodde först att vinden spelade ett spratt med vippan, men glädjande nog satt en riktig drömgädda som tagit den metade mörten i sjön Marmen.
– Efter elva minuters kamp kom hon upp till iskanten. Vågen visade 14,51 kilo och jag blev helt lyrisk, vilken dag! berättar fångstmannen.
Kolla in filmklippet här nedan för att se fajt, landning och återutsättning.
Självklart anmäler Andreas fångsten till Recordfisken och får ett gratis bete.
Fiskejournalen säger grattis – två gånger.
Morgan Fihn

httpv://www.youtube.com/watch?v=esLJok1CuO4&list=UUAbnKroHT1BUABDrFQY0CpQ&feature=share

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Ta hand om fisken – sök LOVA-bidrag! Foto: Anders Lundin
Dags att vårda fisken – så här söker du pengar!

Intresset för sportfiske växer – och därmed också intresset för fiskbestånden. Vi påminner nu om LOVA-bidraget, som alla föreningar och kommuner kan söka för att skapa bättre förutsättningar för sportfiske.

LOVA är Havs- och vattenmyndighetens satsning som ska gå till lokal vattenvård över hela landet. Har du ett projekt på gång så är det dags att söka pengar nu, eftersom ansökningstiden går ut i slutet av januari.

I flera län finns det många vattenmiljöer som i dag inte uppnår miljökvalitetsnormerna om god ekologisk status, och länsstyrelsen vill nu ha hjälp att sprida budskapet om LOVA.

Det är du som jobbar på kommun eller är medlem i en ideell förening som kan söka bidrag för lokala vattenvårdsprojekt som bidrar till att uppnå god status. Till exempel kan projektet syfta till att åtgärda vandringshinder, återställa flottledsrensade vattendrag eller anlägga lekbottnar för fisk.

Från och med 2018 finns det en ny LOVA-förordning som innebär en förstärkning av arbetet med övergödning. Du kan söka i vissa fall upp till 90 procent i statliga bidrag för åtgärder som minskar övergödningen.

Läs mer om LOVA här!

Du kanske även gillar detta