Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Tvådagars Gålö Öring Cup

På grund av sämre fiske funderade arrangörerna på att banta Gålö Öring Cup till en dag – men nu har man tänkt om och kör två dagar, precis som vanligt.
Vårtävlingen äger rum den 16-17 april. Tävlingen har hunnit bli en tradition och samlar varje år några av stockholmsregionens mest inbitna spösvingare. Det här blir faktiskt 15:e gången som tävlingen arrangeras.
Nytt för i år är att tävlingen utgår från gästhamnen i Nynäshamn. Mer info om GÖC finns på tävlingens egen hemsida.
Svenne Andersson

Team Malmen tog hem hösttävlingen 2010 tack vare tre öringar den andra tävlingsdagen.

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta