Tysk sportfiskare fångade stör

Tyske sportfiskaren Andreas Schmidt blev minst sagt häpen när han upptäckte vad som huggit på hans metetackel – en stör på nästan 45 kilo!
Andreas Schmidt metade från piren i Friedrichsort, stax söder om Kiel. Målsättningen var att fånga flatfisk eller torsk, men den som plockade upp agnet var i stället en välvuxen stör på 45 kilo och 130 centimeter, berättar Fisch und Fang.
Som tur var, med tanke på den rätt klena utrustningen, bjöd stören inte på någon våldsam kamp. Troligen var kämpaglöden nedsatt av det kalla vattnet och det faktum att stören hade en kraftigt demolerad stjärtfena. Kanske hade stören kommit ivägen för en fartygspropeller, tror biologerna. De konstaterade också att det inte var någon stör från projektet i floden Oder, utan att det troligen rör sig om en rymling från någon störodling i Ryssland.
Under senare år har det fångats flera störar i södra Östersjön och ursprunget för de flesta verkar dunkelt. Den stör som en yrkesfiskare fick vid Öland förra året (bilden) tillbringar nu sina dagar på Universium, just eftersom ursprunget var oklart.
Svenne Andersson

Den här stören fångades i fjol utanför Öland och tillbringar nu sina dagar på Universeum i Göteborg. (Foto: Universeum)

Den här stören fångades i fjol utanför Öland och tillbringar nu sina dagar på Universeum i Göteborg. (Foto: Universeum)

Annons
AKTUELLT

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Mäktiga hugg i Artjakten

Högtryck råder över Sverige och detsamma gäller för Artjakten – landets roligaste sommartävling för barn och ungdomar. Den senaste veckan har mängder av fiskar anmälts, bland annat Isac Larssons skäggtorsk från ett vrakfiske på västkusten.

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...