[/caption] " /> Unik harrsjö öppnar för sportfiske | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Unik harrsjö öppnar för sportfiske

Guiden Michael Ärfström med fin Tandsjö-harr. (Foto: Anneli Romany)

Tandsjön i västra Härjedalen är unik, dels för att harrbeståndet är så storväxt, dels för att forskare har bedrivit harrforskning här ända sedan 50-talet.
Ända fram till nu, är det bara fiskerättsägarna som har haft möjlighet att fiska i Tandsjön som ligger i det berömda Rogen-området. I år har man dock beslutat att öppna sjön på prov för några få guidade grupper. Det är flugfiskeguiden Michael Ärfström som har fått förtroendet att ta med sig två grupper in i området.
– Det här känns både roligt och spännande. Tandsjön är en drömsjö på många sätt. Sannolikheten att flera gäster kommer få sitt livs harr här, gör det extra roligt att vara guide, säger Michael.
Grupperna får max innehålla fyra fiskare och det är enbart flugfiske som gäller. Det handlar om datumen 28-30 juni och 19-21 juni.
Intresserad? Klicka här.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Andersson, Götene SFK, med en präktig lax från Vänern. Frågan är vem som drar den största under årets Kinnekulleträffen? Foto: Privat
Laxfest på Vänern – här kan du se fiskarna!

Kinnekulleträffen är årets största händelse för många trollingfiskare i Sverige. Under lördagen och söndagen kommer båtarna att sprida ut sig på ett glödhett Vänern – som har levererat väldigt mycket lax de senaste veckorna.

Det har rapporterats in många laxar över 10 kilo den senaste tiden, både vilda och sådana som har satts ut som smolt. Det tyngsta exemplet är Marcus ”Wibbe” Weibergs exemplar på hela 13 kilo, som du kan läsa om här.

Frågan är förstås om någon fångar en ännu större fisk under den klassiska tävlingen Kinnekulleträffen, som detta år avgörs som en onlinetävling? På söndag eftermiddag har vi svaret.
Fredrik Andersson i arrangörsklubben Götene SFK hälsar att alla kan följa dramatiken på denna sida, där det kommer att visas bilder på alla inrapporterade fiskar!

Du kanske även gillar detta