[/caption] " /> Upp och nerför röding i Vättern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Upp och ner i Vättern

Vättern är kanske mest känd för sina stora rödingar. Beståndet har haft en positiv utveckling de senaste åren. (Foto: Anders Ekfeldt)

Med tanke på att Sportfiskemässan äger rum i Jönköping, känns tillståndet i Vättern som en given punkt på mässans scen. Nu på lördag, den 6 april, berättar Markus Lundgren från Sportfiskarna om hur det går för de olika fiskbestånden i Sveriges näst största sjö.
Det är både positiva och negativa trender i Vättern. Harren har minskat ordentligt de senaste decennierna, men det är inte helt klarlagt varför. Rödingbestånden däremot har ökat, tack vare fredningsområden och ett reglerat fiske. Vättern är även känd för sina stora gäddor, sina öringar och för sitt laxfiske och när det gäller dessa arter, finns också mycket intressant att berätta.
På lördagen har mässbesökarna chansen att få veta mer när Martin Falklind från Fiskejournalen intervjuar Vätternexperten Markus på stora scenen. Om man får tro Markus, så kommer nästa svenska gäddrekord med stor sannolikhet komma från Vättern. Någon som vill sätta emot? Välkommen till Stora scenen!
Missa inte tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
2 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Sportfisket och det övriga friluftslivet blomstrar.
Ökat anslag till Sportfiskarna – så många miljoner får de

Sportfiskarna har anledning att fira i dag. När fördelningen av statens medel till friluftsorganisationerna presenteras så får nämligen Sportfiskarna ett ökat anslag.

Det totala statsanslaget till friluftsorganisationerna är 47,8 miljoner kronor, och dessa fördelas mellan 23 aktörer.
– Det känns särskilt viktigt i år att fördela de statliga medlen så att många ges möjlighet att kunna aktivera sig och utöva friluftsliv. Många bra projekt kommer under året bidra till mer välmående hos befolkningen, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv i ett pressmeddelande.

Sportfiskarna får ett organisationsbidrag på 5 370 000 kronor, vilket är en liten ökning från 2020 då summan var 5 250 000 kronor. De får även ett verksamhetsstöd på 4 700 000, vilket är samma som föregående år.
Det bör även noteras att 2021 utnämnts till Friluftslivets år.
Hela listan på anslagen hittar ni här!

Du kanske även gillar detta