[/caption] " /> Upp och nerför röding i Vättern | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Upp och ner i Vättern

Vättern är kanske mest känd för sina stora rödingar. Beståndet har haft en positiv utveckling de senaste åren. (Foto: Anders Ekfeldt)

Med tanke på att Sportfiskemässan äger rum i Jönköping, känns tillståndet i Vättern som en given punkt på mässans scen. Nu på lördag, den 6 april, berättar Markus Lundgren från Sportfiskarna om hur det går för de olika fiskbestånden i Sveriges näst största sjö.
Det är både positiva och negativa trender i Vättern. Harren har minskat ordentligt de senaste decennierna, men det är inte helt klarlagt varför. Rödingbestånden däremot har ökat, tack vare fredningsområden och ett reglerat fiske. Vättern är även känd för sina stora gäddor, sina öringar och för sitt laxfiske och när det gäller dessa arter, finns också mycket intressant att berätta.
På lördagen har mässbesökarna chansen att få veta mer när Martin Falklind från Fiskejournalen intervjuar Vätternexperten Markus på stora scenen. Om man får tro Markus, så kommer nästa svenska gäddrekord med stor sannolikhet komma från Vättern. Någon som vill sätta emot? Välkommen till Stora scenen!
Missa inte tidigare notiser om Sportfiskemässan i Jönköping.
Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
14 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta