Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Upp på femte plats

Med två grymma 100-klubbare från samma pass klättrar Jocke Söderholm upp på femte plats i Meterligan. Båda gäddorna fångades i östgötska storgäddesjön Glan.
Joakim Söderholm från Norrköping är mycket nöjd med sin fiskesäsong hittills. Storgäddorna har varit hemma nästan varenda gång han försökt.
”Jag får fortsätta med samma öppningsfras: Efter senaste veckans kanonfiske blev det ett pass i kväll igen”, skriver han i de senaste anmälningarna till 100-klubben.
De omfattar två stycken fina gäddor, fångade i Glan en kväll i maj. Först kom det en fin 108 och strax därpå en riktig jätte, hela 119 centimeter och nytt personbästa för Joakim.
”Gäddan var väldigt smal, men putsade ändå mitt pb från 9,6 till 10,5 kilo”, skriver han.
Båda storgäddorna togs vid spinnfiske med Rapala Magnum, respektive Cisco Kid. Därmed har Joakim åtta godkända gäddor registrerade och återfinns på femte plats i Meterligan.
Svenne Andersson

Joakim Söderholm noterade nytt personbästa med den här långa gäddan från Glan.

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta