Just nu:
Annons

Nyheter

11 år sedan Sverige Fiskejournalen
Upp på tio-i-topp

Daniel Johansson har tagit sig upp på Meterligans tio-i-topp, trots att han inte haft mycket tid att fiska den här sommaren. Strongt gjort!
Daniel, som bor i Karlskoga, har i flera år varit en flitig anmälare till 100-klubben. Även om han inte riktigt nått upp till samma nivåer som fiskekompisen, fjolårets Meterligavinnare Johnny Hjalmarsson.
I anmälan av den fina 103-centimetaren på bilden ovan skriver Daniel att det varit en hel sommar med ”bara jobba och nästan inget fiske”. Nu blev det i alla fall lite trolling på Vibysjön och på en Alien eel klev det på en skaplig gädda.
Trots lite fisketid har Daniel kunnat anmäla åtta 100-klubbare vilket för närvarande ger en sjundeplats i Meterligan.
Svenne Andersson

 

En ivrig gädda "som smiskade på gummit som om det var det sista hon skulle göra", enligt Daniel.

 

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Nors – bra föda för rovfiskar. Foto: Länsstyrelsen
Se där – plötsligt påträffades nors i Försjön

Försjön i Eksjö kommun är ett populärt sportfiskevatten, där det genom årens lopp satts ut flera olika arter med syftet att stärka bestånden. Nu har det för första gången i modern tid påträffats nors i sjön.

Redan på 1800-talet sattes det ut röding och gös i Försjön, och senare skedde även stödutsättning av gädda och sik. En nyligen publicerad undersökning om fiskbeståndet i Försjön visar att det domineras av abborre, men för första gången i modern tid konstateras det finnas nors i sjön. Arten sattes ut redan 1905, men har alltså inte påträffats där på senare tid.

Förutom fisk fångades även signalkräftor. I bottensatta nät fångades mycket få individer medan fångstvikten var normal jämfört med sjöar av liknande storlek och djup på höglandet, rapporterar länsstyrelsen i Jönköping. Resultatet från provfisket visar att sjöns ekologiska status med avseende på fisk är god.

– Att det fångades få fiskar var väntat och är en följd av Försjöns karga och näringsfattiga karaktär. Däremot medför den rika förekomsten av nors och signalkräftor bra förutsättningar för sjöns fina bestånd av abborre, säger Rasmus Linderfalk, fiskerikonsulent vid Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Du kanske även gillar detta