[/caption] " /> Uppdrag granskning visar Eskil ända till juni | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Uppdrag granskning visar Eskil ända till juni

Nu kan du se Uppdrag granskning ända fram till juni.

Som Fiskejournalen nyligen berättat, så har Eskil Erlandsson lämnat ännu ett icke-svar på de frågor vi skickat honom. Kampanjen får alltmer uppmärksamhet i annan media – och nu väljer Svt:s Uppdrag granskning att återigen lägga upp avsnittet där laxpolitiken granskas.
Eskil Erlandssons framträdande i Svt:s Uppdrag granskning kan beskådas ända tills juni. När programmet sändes den 21 november förra året startade en lång och intensiv debatt på sociala medier och webbplatser, inte minst på fiskejournalen.se. På Svt Play rullade programmet om och om igen. Det blev så pass populärt att Svt förlängde visningen till och med 18 januari. Nu hör redaktionen för Uppdrag granskning av sig till Fiskejournalen med en glädjande nyhet. Man har lagt upp avsnittet på Svt Play igen och låter det ligga där tills juni månad.
Gott om tid för dig att övertyga din omgivning att skicka vår fråga till minister Erlandsson.
Här ser du Uppdrag granskning om laxpolitiken.
Missa inte tidigare notiser i ämnet.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
En massa fisk kan det bli vid massafabriker, om projektet faller väl ut. Foto: Rigel
Svenskt pilotprojekt: Massa fisk vid massafabriker?

Allt fler aktörer verkar anse att framtidens fiskodlingar ska bedrivas på land. Nu presenteras ett nytt koncept, där fiskodlingar ska utnyttja spillvärme från massabruk.

Det är företaget Big Akwa i Härnösand och dess ägare Hugo Wikström som meddelar att han satsar på ett pilotprojekt under 2021.
Tanken är att utnyttja spillvärmen från massabruk till att temperera vattnet i en närliggande, landbaserad fiskodling. Samtidigt kan det näringsrika vattnet från fisktankarna gå tillbaka till massabrukets bioreningsdammar, där det blir till föda för de mikroorganismer som används för att rena bioslam från produktionen. Dessutom renas vattnet och man undviker den skadliga effekt som konventionella fiskodlingar kan medföra på miljön, enligt beskrivningen av projektet.
– Mänskligheten står inför stora utmaningar vad gäller livsmedelsförsörjningen, och jag vill vara med och bidra till att den kan lösas på ett bra och effektivt sätt, säger Hugo Wikström i ett pressmeddelande.

Samarbetar med SCA
Dialog förs med SCA, och nu pågår aktiviteter för att hitta möjliga platser för ett pilotprojekt.
– Att odla fisk i anslutning till massabruk kan både ge näring till bioreningen och bli ett användningsområde för lågvärdig restvärme, som inte går att nyttja på så många andra sätt. Det är utmanande att i anslutning till ett massabruk hitta en lämplig plats för det utrymme som en fiskodling kräver, men faller bitarna på plats så skulle en intressant symbios kunna uppstå mellan Big Akwa och SCA, säger SCA:s innovationschef Magnus Viström i pressmeddelandet.

Du kanske även gillar detta