Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Uppdraget försvann

Miljöminister Lena Ek:s uppdrag har kommit på villovägar. (Foto: Morgan Fihn)

Tidningen Riksdag & Departement rapporterar att miljöminister Lena Ek gett Naturvårdsverket i uppdrag att granska vattenkraften. Naturvårdsverket säger sig dock inte fått uppdraget i fråga.
Det faktum att endast några få procent av våra vattenkraftverk lyder under miljöbalken fick miljöminister Lena Ek att reagera.
‒ Vi har gett ett uppdrag att titta på vattenkraften och den småskaliga vattenkraften, sa miljöminister Lena Ek vid en träff med riksdagsjournalister
Gunilla Sallhed, chef för enheten för regeringsuppdrag och remisser vid Naturvårdsverket, har en annan uppfattning och säger såhär till Riksdag&Departement.
‒ Vi har inte fått något uppdrag, säger Gunilla Sallhed,
Enligt Riksdag & Departement har Naturvårdsverket inte heller fått någon förvarning om att ett uppdrag är på ingående. Detta brukar ske en månad i förväg.
Läs mer här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta