Lemmelkaffe arrangerar pimpeltävling den 20 april. Lemmelkaffe arrangerar pimpeltävling den 20 april.[/caption] " /> Uppiggande pimpeltävling | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

7 år sedan Sverige Morgan Fihn
Uppiggande pimpeltävling
Lemmelkaffe arrangerar pimpeltävling den 20 april.

Lemmelkaffe arrangerar pimpeltävling den 20 april.

Lemmelkaffe bjuder in till pimpeltävling i nyskapande tappning. Livemusik, mat av högsta klass och avslappnad atmosfär ackompanjeras av en tävling med många och lite udda priskategorier.
Den 20 april arrangerar Lemmelkaffe en pimpeltävlingen Lemmel Pimpel Open på Harrträsk utanför Gällivare. Anmälan kostar 150 kronor.
– Men då ingår även gratis kaffe och tillgång till bastun och isvak, berättar Marcus Lemke från arrangören.
Bland tävlingskategorierna hittar du, förutom sedvanliga Störst och Flest, även Dagens vackraste ryck, Svärmorsdrömmen, Saunamaster och andra roliga och udda kategorier.
De tävlande bjuds även på livemusik från bland annat Johan Airijoki. Ingen pimpelfiskare ska heller behöva gå hungrig – en kulinarisk matresa signerad Karlgrens Slakteri är utlovas och kan köpas på isen.
Sponsorer till prisbord och tävling är: Addnature, Xtravel, Northstar, El-Ge Sportfiske, Shapepahs, Dundret och Icehotel.
Läs mer på tävlingens Facebooksida – och se filmen här nedan.
Morgan Fihn

httpv://youtu.be/kJrJFA53mv4

Relaterad nyhet från din region
19 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta