Olidlig spänning i slutspurten av Rapala Cup. Anton Berglund leder med fyra arter före Hugo Lilja på 66 respektive 62 stycken totalt. " /> Upplopp och bleka! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Mathias Arnham
Blekan känns igen på sin bronsfärgade sida med svängd sidolinje och underbett som ger fisken ett glupskt utseende. Blekan är en fin matfisk som är känd för sin explosivitet när den krokas. Ett bra sätt att fånga bleka på är så kallad speedjigging där man skickar ner pilkar, jiggar eller drag som man snabbt vevar upp från bottnen. Det svenska rekordet på bleka är 8,69kg och 98cm den fina fisken fångade Conny Pettersson den första april 1979.
Upplopp och bleka!

Olidlig spänning i slutspurten av Rapala Cup. Anton Berglund leder med fyra arter före Hugo Lilja på 66 respektive 62 stycken totalt.
Det är otroligt många fiskarter på en sommar vilket knappast någon annan klarat av tidigare? Många roliga fångster har dykt upp och flera kul trender kan ses. Bleka är en art som har minskat kraftigt på västkusten de senaste decennierna men vi kan ändå se 14 fina blekor i årets tävling. En som fångat en fin bleka nyligen är 10-åriga Isac Larsson.
31 augusti är sista dagen på tävlingen.

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Gissa hur mycket den här gäddan vägde! Foto: Privat
Jösses vilken smal gammelgädda Jessica fick

Vi inleder veckan med att snacka om kondition – nämligen fiskars kondition. Jessica Dolk fick häromdagen en gammelgädda som tål att visas upp för allmänheten.

Inte i bästa kondition.

När det gäller gäddor så går det sällan att fastställa vikten utifrån längden, i synnerhet inte under våren och lekperioden då det kan variera väldigt mycket. Gäddan som Jessica Dolk fick är ett praktexempel på att vikt och längd inte alltid harmoniserar. Den var hela 112 centimeter lång, men vägde bara 6 kilo.

– Ibland blir en längd missvisande då den egentligen inte säger ett dugg om hur stor en gädda är. Jag gissar att den är väldigt gammal, säger Jessica till Fiskejournalen.

Hon berättar att gäddan totalslukade betet på grunt vatten, och att den fick simma tillbaka efter lite bortplockade av iglar och maskar.
Nu undrar vi om ni också fått en extremt smal gädda? Visa gärna upp den isåfall på vår Facebook!

Du kanske även gillar detta