" /> Uppmaning till Eskil | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige nicander
Uppmaning till Eskil

I en debattartikel i gårdagens Göteborgs Posten skriver företrädare från bland annat Världsnaturfonden, WWF  och fiskbranschens riksförbund att Sverige måste påverka EU att genomföra en radikal reform av fiskepolitiken. ”Mobilisera andra medlemsländers ministrar för en hållbar fiskepolitik som ger oss fisken tillbaka i haven”, uppmanar man den ansvarige svenske ministern Eskil Erlandsson.
Att låta EU:s fiskeflotta fiska som den gjort hittills skulle innebära en katastrof, konstaterar författaren till artikeln. När våra egna vatten tömts på fisk fiskar unionens fiskefartyg i vatten utanför Afrikas kust och i Arktis.
EU ska skapa en fiskelagstiftning som ska vara klar 2013. Med den har man chansen att välja en anna väg. Därför uppmanar man Eskil Erlandsson att ta sitt ansvar och driva fråga och påverka sina kollegor i EU-parlamentet.

Länderna i Sydeuropa är mindre positiva till att reformer fiskepolitiken än länderna i norr, säger man i artikeln. Innan någon, svensk minister eller annan, börjar skylla ifrån sig kan vi hänvisa till det faktum att våra egna hemmahav Kattegatt och Skagerrak är de mest trålade i världen.
För att läsa mer om EU:s fiskevansinne och visa ditt engagemang klicka HÄR
Anders Nicander

Att fortsätta fiska som vi gjort hittills skulle innebära en katastrof. (Foto: Anders Nicander)

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Holm
Nu finns nummer 4 av Fiskejournalen i butik.
Nytt nummer ute nu!

Nu när vårkänslorna börjar bubbla ställs ett nytt nummer av Fiskejournalen upp i butikshyllorna, nämligen nummer 4. Här är lite av innehållet.

Det börjar bli läge för att sätta sig mot en södervägg med en kopp kaffe – vad passar då inte bättre än ett nytt nummer av Fiskejournalen? Nummer 4 kryddas med extra mycket läsning för den metesugne, eller den som helt enkelt söker nya utmaningar eller suktar efter inspiration. Det utlovas sköna napp, guide över agn, prylnyheter samt gott om tips och idéer. Bland annat ett strandhugg på västkusten efter abborre.

Filmen Gäddfeber har blivit en klassiker som gjorde jerkbaitfisket stekhett. Nu hänger Niklas Örtengren med en av huvudrollsinnehavarna samt en annan gäddexpert ut på sjön för att se om metoden fortfarande håller måttet.

I gör-det-själv-anda får vi del 1 av en guide som visar hur man gjuter egna jiggar, samt hur man enkelt knyter stinger på egen hand.

Flugfiskenestorn Johan Klingberg berättar om världens bästa nymf – och ja, vilken är det? Havsöringsfisket längs Höga Kusten sätts också under lupp, en region som ofta hamnar i skuggan av andra klassiska områden. Ett långt stenkast därifrån finns Luleälven och Markus Teilus följer med fiskeguiden Robert Westin när han släpar beten efter botten i älven.

De sista isarna i norr bjuder på ett njutbart fiske med vårsol och huggvillig röding. Vi tar tillfället i akt och följer med när fjällen är som lugnast. Utöver detta får du i vanlig ordning de senaste sportfiskenyheterna, spännande fiskevibbar varvat med roliga fiskehistorier. Du hittar tidningen i en butik nära dig. Är du osäker på var du hittar din närmaste återförsäljare som säljer Fiskejournalen kan du söka här.

Du kanske även gillar detta