[/caption] " /> Upprörda känslor i kommentarsfältet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Upprörda känslor i kommentarsfältet

Många har blivit rejält arga på Fiskeriminister Eskil Erlandsson efter Svt:s Uppdrag granskning.

Efter att Uppdrag granskning riktat ljuset mot laxpolitiken och Eskil Erlandsson hettade det till på vår sida Engagera dig. I dagsläget finns över 100 kommentarer – och de allra flesta vill se en förbättring och förändring.
Efter att Svt:s Uppdrag granskning granskat laxpolitiken startade Fiskejournalen en brevkampanj på vår sida Engagera dig. Att ni läsare har ett stort engagemang, kunde man snabbt konstatera då man skrollar igenom kommentarerna på vår sida Engagera dig. Över 100 kommentarer kräver förändring och förbättring.
Signaturen Eive säger såhär.
”Ja du Eskil. Med den fiskepolitik du bedriver är det inte konstigt att så gott som alla drivna laxfiskare drar till Norge eller Skotland varje sommar. Dessa fiskare hade kantat våra egna älvar om DU arbetat för att rädda laxen. Dags att skärpa sig och börja lyssna och agera nu!!!”
Artur Malachowski tycker att Eskil slår sig för bröstet utan att ha gjort ett bra jobb.

”Man måste våga erkänna att man gjort fel. Jag kan förlåta det mesta så länge bättring utlovas. MEN att slå sig för bröstet och låtsas att man gjort ett bra jobb utan att kunna ge ett enda bra exempel på detta är lågt. Att sedan rakt upp och ner ljuga om hur bra den svenska fiskeripolitiken är och hur andra i Europa ska se upp till oss är SKANDAL!”

Vill du också dela med dig av dina åsikter? Klicka här.
Du har väl skickat ett brev till Eskil – och sett till att dina nära och kära gjort likadant?
Missade du Uppdrag granskning? Här kan du se avsnittet på Svt Play.
Läs tidigare notiser om laxpolitiken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Länsstyrelser och kommuner kan få ett ökat ansvar för vattenförvaltning. Foto: Anders Lundin
Bättre vatten från fjäll till kust med "Blå plan"

Länsstyrelser och kommuner kan få ett större ansvar för landets vattenplanering, från fjäll till kust. Syftet är att genom bättre förvaltning höja kvalitén på våra vatten, och satsningen går under namnet ”Blå plan”.

Konceptet med en ”Blå plan” är att länsstyrelser och kommuner ska ta ett helhetsgrepp på hela avrinningsområdet, även de delar som passerar länets eller kommunens gränser. Bakom förslaget ligger Vattenmyndigheterna, som poängterar att det som pågår uppströms påverkar tillståndet i vattnet nedströms.
– Åtgärdsförslaget innebär att kommuner och länsstyrelser ska göra en förvaltningsövergripande vattenplanering med en helhetssyn utifrån hur hela avrinningsområdet mår, säger Johanna Söderasp, vattenvårdsdirektör i ett pressmeddelande.

Det framgår inte direkt hur sportfiske och annan rekreation ska vägas in i planeringen, men planen är att enklare kunna sätta in rätt åtgärd på rätt plats, vilket i förlängningen sparar pengar.
Fokus ska vara på vattenförekomster där vattnet kräver åtgärder för att få en god kvalitet. I sin planering ska även myndigheterna titta på hur vattnet påverkas av ett förändrat klimat.
Här kan du läsa mer om den ”Blå planen”.

Du kanske även gillar detta