Upprörda känslor i kommentarsfältet

Många har blivit rejält arga på Fiskeriminister Eskil Erlandsson efter Svt:s Uppdrag granskning.

Efter att Uppdrag granskning riktat ljuset mot laxpolitiken och Eskil Erlandsson hettade det till på vår sida Engagera dig. I dagsläget finns över 100 kommentarer – och de allra flesta vill se en förbättring och förändring.
Efter att Svt:s Uppdrag granskning granskat laxpolitiken startade Fiskejournalen en brevkampanj på vår sida Engagera dig. Att ni läsare har ett stort engagemang, kunde man snabbt konstatera då man skrollar igenom kommentarerna på vår sida Engagera dig. Över 100 kommentarer kräver förändring och förbättring.
Signaturen Eive säger såhär.
”Ja du Eskil. Med den fiskepolitik du bedriver är det inte konstigt att så gott som alla drivna laxfiskare drar till Norge eller Skotland varje sommar. Dessa fiskare hade kantat våra egna älvar om DU arbetat för att rädda laxen. Dags att skärpa sig och börja lyssna och agera nu!!!”
Artur Malachowski tycker att Eskil slår sig för bröstet utan att ha gjort ett bra jobb.
”Man måste våga erkänna att man gjort fel. Jag kan förlåta det mesta så länge bättring utlovas. MEN att slå sig för bröstet och låtsas att man gjort ett bra jobb utan att kunna ge ett enda bra exempel på detta är lågt. Att sedan rakt upp och ner ljuga om hur bra den svenska fiskeripolitiken är och hur andra i Europa ska se upp till oss är SKANDAL!”

Vill du också dela med dig av dina åsikter? Klicka här.
Du har väl skickat ett brev till Eskil – och sett till att dina nära och kära gjort likadant?
Missade du Uppdrag granskning? Här kan du se avsnittet på Svt Play.
Läs tidigare notiser om laxpolitiken.
Morgan Fihn

Annons
AKTUELLT

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...