[/caption] " /> Upprörda känslor i kommentarsfältet | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Upprörda känslor i kommentarsfältet

Många har blivit rejält arga på Fiskeriminister Eskil Erlandsson efter Svt:s Uppdrag granskning.

Efter att Uppdrag granskning riktat ljuset mot laxpolitiken och Eskil Erlandsson hettade det till på vår sida Engagera dig. I dagsläget finns över 100 kommentarer – och de allra flesta vill se en förbättring och förändring.
Efter att Svt:s Uppdrag granskning granskat laxpolitiken startade Fiskejournalen en brevkampanj på vår sida Engagera dig. Att ni läsare har ett stort engagemang, kunde man snabbt konstatera då man skrollar igenom kommentarerna på vår sida Engagera dig. Över 100 kommentarer kräver förändring och förbättring.
Signaturen Eive säger såhär.
”Ja du Eskil. Med den fiskepolitik du bedriver är det inte konstigt att så gott som alla drivna laxfiskare drar till Norge eller Skotland varje sommar. Dessa fiskare hade kantat våra egna älvar om DU arbetat för att rädda laxen. Dags att skärpa sig och börja lyssna och agera nu!!!”
Artur Malachowski tycker att Eskil slår sig för bröstet utan att ha gjort ett bra jobb.

”Man måste våga erkänna att man gjort fel. Jag kan förlåta det mesta så länge bättring utlovas. MEN att slå sig för bröstet och låtsas att man gjort ett bra jobb utan att kunna ge ett enda bra exempel på detta är lågt. Att sedan rakt upp och ner ljuga om hur bra den svenska fiskeripolitiken är och hur andra i Europa ska se upp till oss är SKANDAL!”

Vill du också dela med dig av dina åsikter? Klicka här.
Du har väl skickat ett brev till Eskil – och sett till att dina nära och kära gjort likadant?
Missade du Uppdrag granskning? Här kan du se avsnittet på Svt Play.
Läs tidigare notiser om laxpolitiken.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Gissa hur mycket den här gäddan vägde! Foto: Privat
Jösses vilken smal gammelgädda Jessica fick

Vi inleder veckan med att snacka om kondition – nämligen fiskars kondition. Jessica Dolk fick häromdagen en gammelgädda som tål att visas upp för allmänheten.

Inte i bästa kondition.

När det gäller gäddor så går det sällan att fastställa vikten utifrån längden, i synnerhet inte under våren och lekperioden då det kan variera väldigt mycket. Gäddan som Jessica Dolk fick är ett praktexempel på att vikt och längd inte alltid harmoniserar. Den var hela 112 centimeter lång, men vägde bara 6 kilo.

– Ibland blir en längd missvisande då den egentligen inte säger ett dugg om hur stor en gädda är. Jag gissar att den är väldigt gammal, säger Jessica till Fiskejournalen.

Hon berättar att gäddan totalslukade betet på grunt vatten, och att den fick simma tillbaka efter lite bortplockade av iglar och maskar.
Nu undrar vi om ni också fått en extremt smal gädda? Visa gärna upp den isåfall på vår Facebook!

Du kanske även gillar detta