[/caption] " /> Uppsatsskribenter sökes | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Uppsatsskribenter sökes

Christina Lindhagen, sakkunnig strömmande vatten och Axel Heckel, uppsatsskribent hos Sportfiskarna. Sportfiskarna söker ambitiösa studenter som vill skriva uppsats på akademisk nivå inom något av Sportfiskarnas verksamhetsområden. (Foto: Knuts Conny, Sportfiskarna)

Sportfiskarna söker ambitiösa studenter som vill skriva uppsats på akademisk nivå inom något av Sportfiskarnas verksamhetsområden. Syftet är att öka kunskaperna om sportfiske, fiskevård och biologi.
Sportfiskarna erbjuder coachning av kunnig och erfaren medarbetare, hjälp med praktiska detaljer kring undersökningar och hjälp att kommunicera resultatet. Som uppsatsskribent på uppdrag av Sportfiskarna får man en god inblick i hur det är att arbeta i en ideell miljöorganisation och man blir en del av en utvecklingsinriktad och kunskapsintensiv miljö.

Redan idag skrivs uppsats hos Sportfiskarna: Axel Henckel läser sista terminen på juristprogrammet vid Uppsala universitet och avslutar för närvarande en uppsats inom ämnesområdet miljörätt hos Sportfiskarna. Christina Lindhagen, sakkunnig för strömmande vatten har coachat Axel på plats. Axels uppsats handlar om EU:s ramdirektiv för vatten och fokuserar på miljömålet icke-försämring av ekologisk status i ytvattenförekomster.
Hösten 2012 och våren 2013 söker Sportfiskarna uppsatsskribenter inom ett flertal ämnesområden, bland annat inom Rovfiskprojektet, Sportfiskarnas stora fiskevårdssatsning längs ostkusten.
Läs mer om Sportfiskarnas uppsatsämnen här.

Relaterad nyhet från din region
16 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta