[/caption] " /> Uppsatsskribenter sökes | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Uppsatsskribenter sökes

Christina Lindhagen, sakkunnig strömmande vatten och Axel Heckel, uppsatsskribent hos Sportfiskarna. Sportfiskarna söker ambitiösa studenter som vill skriva uppsats på akademisk nivå inom något av Sportfiskarnas verksamhetsområden. (Foto: Knuts Conny, Sportfiskarna)

Sportfiskarna söker ambitiösa studenter som vill skriva uppsats på akademisk nivå inom något av Sportfiskarnas verksamhetsområden. Syftet är att öka kunskaperna om sportfiske, fiskevård och biologi.
Sportfiskarna erbjuder coachning av kunnig och erfaren medarbetare, hjälp med praktiska detaljer kring undersökningar och hjälp att kommunicera resultatet. Som uppsatsskribent på uppdrag av Sportfiskarna får man en god inblick i hur det är att arbeta i en ideell miljöorganisation och man blir en del av en utvecklingsinriktad och kunskapsintensiv miljö.

Redan idag skrivs uppsats hos Sportfiskarna: Axel Henckel läser sista terminen på juristprogrammet vid Uppsala universitet och avslutar för närvarande en uppsats inom ämnesområdet miljörätt hos Sportfiskarna. Christina Lindhagen, sakkunnig för strömmande vatten har coachat Axel på plats. Axels uppsats handlar om EU:s ramdirektiv för vatten och fokuserar på miljömålet icke-försämring av ekologisk status i ytvattenförekomster.
Hösten 2012 och våren 2013 söker Sportfiskarna uppsatsskribenter inom ett flertal ämnesområden, bland annat inom Rovfiskprojektet, Sportfiskarnas stora fiskevårdssatsning längs ostkusten.
Läs mer om Sportfiskarnas uppsatsämnen här.

Relaterad nyhet från din region
7 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Johan Wernersson utmanade kylan och fick sin efterlängtade fisk. Foto: Privat
Johans kyliga fångst friskade upp Storfiskregistret

Januari kan väl knappast beskrivas som metets högtid, men de som utmanar kylan kan plötsligt hamna i rampljuset. Johan Wernersson fick exempelvis en ljusskygg fisk som friskade upp Storfiskregistret.

Johan och hans vapendragare Alexander Johansson bestämde sig för att inleda året med en fiskesatsning, och redan 1 januari började de med gäddfiske på öppet vatten, vilket resulterade i ett gäng fiskar. Det var dock dagen efter som den stora klev på – och då en helt annan art.
– Vi skulle meta några dagar, och var ute efter färna, id eller lake. Det var blött kallt och lerigt, berättar Johan för Fiskejournalen.

De började meta (bottenmete med glidtackel, hel räka med skal) runt 14-tiden och hade inte ett pet under hela dagen. Så fort mörkret lade sig small det dock till i Johans spö.

– Ett rejält hugg! Jag lyfte spöet och kände att det var en riktigt kraftfull fisk. Det blev en rejäl kamp och fisken gick rakt in i Alex lina och det blev kaos i mörkret, tur vi hade pannlampor.
Först trodde de att fisken hade gått loss, men Alex kände på linan och insåg att den var kvar och tillsammans fick de handdrilla in fisken.
– Till slut handlandade jag den med lera upp till kängskaftet, och när den ligger på mattan så inser jag att det är min största färna nånsin!


Den största i januari
Fisken var hela 59 centimeter lång och vägde 2 630 gram.
– Detta är den största färnan som någonsin regestrerats i januari. Senast inregistrerade färnan i januari var 1992, berättar Johan efter att ha dubbelkollat med Sportfiskarnas storfiskregister.

Vilka tips har han då till dem som vill fånga en kylig färna?
– Mina tre bästa tips för färna är hitta den djupaste hålan där färnorna patrullerar denna tid på året. Bottenmeta med hel räka med skal på, stort bete ger stor fisk – samt använd handvärmare och pannlampa.
Tack för tipsen Johan, och grattis till en präktig fisk, säger vi på Fiskejournalen!

Du kanske även gillar detta