Vatten är den viktigaste resursen för allt liv på jorden. Om detta självklara faktum handlar en spännande och engagerande fotoutställning som just nu finns att beskåda i Stockholm. " /> Utställning om hotat vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

5 år sedan Sverige Fiskejournalen
Att gigantiska Yangtsefloden mår bra är en livsförutsättning för miljoner i Kina. (Foto: Mustafah Abdulaziz – WWF-UK)
Utställning om hotat vatten

Vatten är den viktigaste resursen för allt liv på jorden. Om detta självklara faktum handlar en spännande och engagerande fotoutställning som just nu finns att beskåda i Stockholm.

Utställningen, som fått namnet Water Stories, visar vattnets betydelse för människor, djur och miljö på olika platser i världen. Den amerikanske fotografen Mustafah Abdulaziz har rest jorden runt för att dokumentera vatten, eller brist på vatten, i olika miljöer.
– Vatten är en av vår tids största utmaningar. Över hela jorden ser vi hur denna grundläggande resurs hotas. Syftet med projektet är att använda fotografi som en väg till förståelse, säger fotografen.

Om du befinner dig i Stockholm under augusti har du möjlighet att ta del av utställningen. Den finns på piren, mitt emot restaurang Boccone, Kajplats 18 på Strandvägen. Utställningen pågår till den 30 augusti.

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
SportfiskeSverige Online 2021 ska innehålla både livefiske och digital shopping om den blir av.
Freewater kastar loss mot digital sportfiskemässa

Sportfiskemässan blev som bekant inställd med anledning av pandemin – men nu planeras det i stället en digital variant i annan regi. Det är Freewater Pictures som hoppas ro i land en satsning samma datum 19–21 mars, under namnet SportfiskeSverige Online 2021.

Det är Oskar Stenberg och det övriga gänget i Freewater Pictures som vill samla branschen i digital form, nu när den fysiska mässan inte blir av. Sista spiken är inte inslagen ännu, men förhoppningsvis kan de ge grönt ljus inom kort.
– Vi har arrangerat ett flertal digitala mässor som blivit lyckade, och vi har ett koncept som vi tror kommer fungera i större skala också, berättar Oskar för Fiskejournalen.

De hoppas på ett 50-tal utställare och 30 betesbyggare, och själva basen för sändningen kommer att vara vid en marina där det finns öppet vatten, med livefiske och demonstrationer av både båtar och utrustning. Det kommer att ske under så säkra former som möjligt, och det är därmed inte öppet för allmänheten att komma just dit.
– Vi måste ha höga mål, men vi har testat oss fram med flera olika databaser och system som vi vet fungerar. Det mässor vi haft hittills har gett väldigt bra försäljning för utställarna.

Just nu raggar Freewater Pictures fler utställare och intressenter, och förhoppningen är att även Sportfiskemässan ska haka på så småningom.
–  Jag tror faktiskt att de fysiska mässorna kommer ett ha en parallell digital variant i framtiden. Det är på tiden att sportfisket digitaliseras, och jag hoppas folk känner att vi gör en bra sak för branschen, hälsar Oskar Stenberg.

Du kanske även gillar detta