Vatten är den viktigaste resursen för allt liv på jorden. Om detta självklara faktum handlar en spännande och engagerande fotoutställning som just nu finns att beskåda i Stockholm. " /> Utställning om hotat vatten | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Fiskejournalen
Att gigantiska Yangtsefloden mår bra är en livsförutsättning för miljoner i Kina. (Foto: Mustafah Abdulaziz – WWF-UK)
Utställning om hotat vatten

Vatten är den viktigaste resursen för allt liv på jorden. Om detta självklara faktum handlar en spännande och engagerande fotoutställning som just nu finns att beskåda i Stockholm.

Utställningen, som fått namnet Water Stories, visar vattnets betydelse för människor, djur och miljö på olika platser i världen. Den amerikanske fotografen Mustafah Abdulaziz har rest jorden runt för att dokumentera vatten, eller brist på vatten, i olika miljöer.
– Vatten är en av vår tids största utmaningar. Över hela jorden ser vi hur denna grundläggande resurs hotas. Syftet med projektet är att använda fotografi som en väg till förståelse, säger fotografen.

Om du befinner dig i Stockholm under augusti har du möjlighet att ta del av utställningen. Den finns på piren, mitt emot restaurang Boccone, Kajplats 18 på Strandvägen. Utställningen pågår till den 30 augusti.

Svenne Andersson

Relaterad nyhet från din region
4 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta