" />
Annons
Väck vårgäddans kannibalism! | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

3 år sedan Sverige Hans Hällman
Hur fångar man vårgäddan? Det och mycket mer finns att läsa om i senaste numret av Fiskejournalen!
Väck vårgäddans kannibalism!

Efter leken lever gäddhanarna farligt. Trots att plikterna är uppfylld väcker de fortfarande honornas intresse – men nu som mat! Denna till synes otacksamma ”belöning” kan utnyttjas av oss sportfiskare. Naturtrogna gäddimitationer ger nu både flug- och spinnfiskare våldsamma kannibalhugg!

I nya numret av Fiskejournalen ges detaljerade tips på hur vårgäddan fångas. Förutom artikeln om gäddans kannibalism intervjuas flera gäddfantomer, bland annat Tobias Fränstam som nyligen drog en mäktig monstergädda.

Men det 130-sidiga numret innehåller förstås även massor av annat. Här tar vi upp våra hetaste fiskevatten, öringfiske på island, premiärtips inför laxsäsongen, en omfattande havsfiskeguide, mängder av flugfisketips, enastående fjällfiske och mycket, mycket mer!

Numret finns i en butik nära dig!

Hans Hällman

Relaterad nyhet från din region
8 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Det protesterades mot både odlingsindustrin och oljeindustrin i Oslo. Foto: Från Extinction Rebellion Norways Facebooksida
Aktivister i klistret – limmade fast sig mot laxodlingar

Den norska laxodlingsindustrin stöter på patrull även inom det egna landets gränser. På måndagen limmade aktivister från gruppen Extinction Rebellion fast sig vid ingången till Närings- och fiskeridepartementet i Oslo.

Det hela handlade om en protest mot odlingsindustrin, och om hur den anses vara oetisk och till skada för både havsmiljön och den vilda laxen. Det var tre aktivister, utklädda till laxar, som hade limmat fast sig, och bredvid stod grupper med plakat och förde fram sina budskap. Polispatruller, till både fots och till häst, skickades till platsen för att övervaka situationen. 

– Vi hoppas att de blir arresterade, sa Cinta Hondsmerk från Extinction Rebellion till norska TV 2.
Anledningen till den önskan var att det i så fall skulle ge protesten större uppmärksamhet, och att de i grund och botten var beredda att ge upp sin frihet för sakens skull.

Upplösningen på dramat framgick inte av TV 2:s rapportering under måndagen, men här kan du se bilder från händelsen. Samtidigt som aktionen mot Närings- och fiskeridepartementet pågick en rad andra protester i Oslo, bland annat med budskapet att oljeåldern är över och att samhället måste göra en grön omstart.

Du kanske även gillar detta