Just nu:
Annons

Nyheter

3 månader sedan Sverige Anders Lundin
Svartån levererar i Västerås! Foto: Ingemar Näslund
Vackert Västerås – fiskvägen blev en succé!

Asp som leker och flera andra arter som passerar. Fiskvägen i Västerås blev precis den succé som man hade hoppats på.

Stadsnära natur engagerar och faunapassagen i centrala Västerås är inget undantag. Många har stått vid Svartåns strand och spanat efter fisk, och det har faktiskt passerat en hel del arter. När den första säsongen ska summeras så säger ansvariga att den presterat över förväntan.
– Det har varit strået vassare än vad jag vågade hoppas på, säger Johan Lind, projektledare Mälarenergi Vattenkraft, till SVT.

Glädjande nog har både ål och flodnejonögat simmat förbi, men framför allt är det asp som varit den flitigaste besökaren.
– Vi hade en förhoppning att asparna skulle klara av att leka i själva passagen, och det har det gjort, så det är extra kul. Det har varit helt tjockt med asprom på stenarna och stenblocken här i passagen, så det verkar nästan som de använt faunapassagen primärt för att leka, säger Johan Lind.
Här kan du se hela inslaget i SVT.

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Holm
Marcus Lindell har valt att pryda armen med ett fiskemotiv.
Bildspel: Kolla in några av läsarnas fisketatueringar!

Det vandrar omkring många levande konstverk bland Fiskejournalens läsare. Det konstaterar vi efter uppmaningen att skicka in bilder på era tatueringar. Här nedan har vi plockat ut tio vassa tatueringar från olika delar av riket.

 

Vi säger tack till Jens ”Gäddan” Hedström, Joakim Hallin, Anton Wikström, Joacim Bertilsson, Andreas Olsson, Jukka Kalliokoski, Linda-Maria Lundin, Kalle Rössvik, Jimmy Plojen Johansson och Marcus Lindell som delat med sig av sina gaddningar.

Du kanske även gillar detta