Förhoppningsvis bidrar denna undersökning till att visa för myndigheter och makthavare hur stort fiskeintresset i landet är. Foto: Martin Falklind
Förhoppningsvis bidrar denna undersökning till att visa för myndigheter och makthavare hur stort fiskeintresset i landet är.
Foto: Martin Falklind[/caption]En stor undersökning har fokuserat på svenskarnas fritidsintressen. Generellt är det ganska vardagliga intressen som dominerar som läsning, mat, film och TV. Jakt och fiskeintresset visar sig vara lika stort som hockeyintresset i landet. " /> Vad gör du på fritiden? | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

6 år sedan Sverige Maria Ålander
Vad gör du på fritiden?

Förhoppningsvis bidrar denna undersökning till att visa för myndigheter och makthavare hur stort fiskeintresset i landet är. Foto: Martin Falklind


Förhoppningsvis bidrar denna undersökning till att visa för myndigheter och makthavare hur stort fiskeintresset i landet är.
Foto: Martin Falklind

En stor undersökning har fokuserat på svenskarnas fritidsintressen. Generellt är det ganska vardagliga intressen som dominerar som läsning, mat, film och TV. Jakt och fiskeintresset visar sig vara lika stort som hockeyintresset i landet.
I ett välfärdssamhälle blir fritidsintressena en viktig del i det vi gör och det vi är. Nu har SIFO genomfört en stor undersökning där våra fritidsintressen är kartlagda. I topp på 38 procent kommer att lyssna på musik, strax därefter följer läsning på 37 procent. Redan på tredje plats kommer faktiskt att resa, något som ju kräver betydligt mer insats än att läsa en bok. Sen följer åter vardagliga ting, som film, mat, alkohol, trädgård.
När vi kommer till de mer specifika intressena på listan , så börjar det bli intressant.
Rubriken ”Jakt och Fiske” hamnar på nio procent. Man har då ställt frågan: Vad är ditt största intresse? Ishockey hamnar också på nio procent. Golf hamnar på 8 procent och motorsport på sex procent, medan trav och galopp hamnar på fyra procent. Detta blir intressant när man tittar på till exempel Public Service fördelning av programtid. Hur många timmar av trav och ishockey erbjuds i TV-tablån kontra SVT:s satsningar på fiske – som är i stort sett obefintliga räknat i antal timmar.
Denna undersökning är ännu en i ledet av opinionsundersökningar som visar på hur stort intresset för jakt och fiske egentligen är. Dessutom är det ett intresse som just nu växer.

Maria Ålander

Relaterad nyhet från din region
22 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Big Land – ett måste att se för äventyrslystna flugfiskare.
Helgtips: Film om vackra fiskar och vilda vyer

Klockan har bytt år, och det är dags att ta fram planeringsblocket inför kommande fiskesäsong. Kanske är detta året då du gör din drömresa till fjärran stränder? Här nedan följer ett filmtips som bjuder på inspiration i världsklass.

Du kanske redan har sett den prisbelönta filmen ”Big Land”, som handlar om ett gäng hängivna flugfiskare som beger sig till Labrador-området i Alaska för att fiska öring, närmare bestämt brook trout? Om inte så föreslår vi att du bäddar ned dig för lite helgmys.

Det är en riktigt vacker och proffsig film, som levererats av Tight Loops, där även svenske Rolf Nylinder haft några fingrar med i musiksättningen.

Här nedan hittar du filmen!

Du kanske även gillar detta