Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vad månde bliva...

Inget dåligt pb för en femåring, konstaterar en stolt pappa när han skickar in anmälan på sonen Petters bamsegädda till Fiskejournalen.
Pappa heter Tero Paakki och är en känd storfiskare i göteborgstrakten. I slutet av mars var han ute med femårige sonen Petter Holgersson på Göta älv. Efter en stunds ”bonnatrolling” stannade dom till. Petter monterade på en Pig och fick iväg ett riktigt skapligt kast. Efter ett par snabba jerk gjorde han vevstopp – och då klippte gäddan!
”Jag frågar om jag får känna hur stor den är, men han våldhåller spöt, så jag tänker att han får drilla den själv”, berättar Tero. Vid det laget hade han ingen aning om hur stor gäddan var. Men lille Petter visar att äpplet inte fallit långt från trädet och drillar bestämt in den stora gäddan så att pappa till slut kan få in den i håven.
”Petter ville ta gälgrepp på gäddan, men då sa jag stopp. Tänk att komma hem och visa upp en blodig hand för mamma…”
Sedan gäddan fått vila sig en stund i håvgarnet lyftes den upp för vägning och mätning. Siffrorna för den romstinna gäddan är imponerande: 11 kilo och 110 centimeter. Självklart blev det anmälan både till Recordfisken och 100-klubben.
Svenne Andersson

Det lär dröja ett tag innan femårige Petter Holgersson överträffar sitt nya personbästa.

Relaterad nyhet från din region
15 minuter sedan Sverige Anders Lundin
Fredrik Isaksson i Team Smurf med en lax på 103 centimeter och 13,12 kilo. Foto: Privat
Gigantiska laxar landades under Kinnekulleträffen

Så är slaget om Vänern över. Den klassiska trollingtävlingen Kinnekulleträffen gick i hamn enligt förhoppningarna, med riktigt tunga fiskar i toppen av resultatlistan.

Segrarna i Kinnekulleträffen, Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule.

Det blev på flera sätt en annorlunda upplaga av Kinnekulleträffen, inte minst med tanke på att den avgjordes online och i utspridd form. Anmärkningsvärt är också att det fångades ovanligt stora fiskar, med två laxar över 13 kilo. Jonas Lidberg i team Iogt-Nto var allra värst med en bjässe på hela 104 centimeter och 13,42 kilo. Fredrik Isaksson i Team Smurf var inte mycket sämre med ett exemplar på 103 centimeter och 13,12 kilo.
– Två fiskar över 13 kilo är ju fantastiskt, och dessutom många över 10 kilo, säger tävlingsledaren Fredrik Andersson när han sitter och sammanställer alla rapporter från helgen.

Enligt honom har allt gått enligt förhoppningarna.
– Det var blåsiga förmiddagar, men lugna eftermiddagar. Det har bara varit

Jonas Lidberg med sin 13,42 kilo tunga lax.

glada miner och ett bra fiske, hälsar han.

De stora fiskarna till trots så fick varken Jonas Lidberg eller Fredrik Isaksson kliva upp på prispallen i huvudtävlingen. Segrade gjorde istället Kristofer Larsson och Robin Johansson i Team De Gule, på 681 centimeter. Tvåa blev Team J-S (Joakim Sahlberg, David Skoglund) på 628 centimeter och trea Team Ozza/Messi (Mattias Olsson, Henrik Messfeldt) med 624 centimeter.

– Vi går som på moln. Vi lade mycket tid på att leta fisk inför helgen, och redan på lördagen så hamnade vi i ett riktigt racerfisket och lade grunden för segern, berättar Kristofer Larsson i segerlaget.

De fick ingen lax över 10 kilo, men deras 9 fiskar hade ett väldigt högt snitt på över 75 centimeter.

– Vi vara oroliga för att vi skulle bli passerade på slutet, så vi skrek rakt ut när vi fick beskedet, säger Kristofer Larsson som är en van trollingfiskare och bland annat driver egen guideverksamhet.
Grattis till er, säger vi på Fiskejournalen!

Här hittar ni alla resultat, och dessutom bilder på de största fiskarna.

Du kanske även gillar detta