Vad månde bliva…

Inget dåligt pb för en femåring, konstaterar en stolt pappa när han skickar in anmälan på sonen Petters bamsegädda till Fiskejournalen.
Pappa heter Tero Paakki och är en känd storfiskare i göteborgstrakten. I slutet av mars var han ute med femårige sonen Petter Holgersson på Göta älv. Efter en stunds ”bonnatrolling” stannade dom till. Petter monterade på en Pig och fick iväg ett riktigt skapligt kast. Efter ett par snabba jerk gjorde han vevstopp – och då klippte gäddan!
”Jag frågar om jag får känna hur stor den är, men han våldhåller spöt, så jag tänker att han får drilla den själv”, berättar Tero. Vid det laget hade han ingen aning om hur stor gäddan var. Men lille Petter visar att äpplet inte fallit långt från trädet och drillar bestämt in den stora gäddan så att pappa till slut kan få in den i håven.
”Petter ville ta gälgrepp på gäddan, men då sa jag stopp. Tänk att komma hem och visa upp en blodig hand för mamma…”
Sedan gäddan fått vila sig en stund i håvgarnet lyftes den upp för vägning och mätning. Siffrorna för den romstinna gäddan är imponerande: 11 kilo och 110 centimeter. Självklart blev det anmälan både till Recordfisken och 100-klubben.
Svenne Andersson

Det lär dröja ett tag innan femårige Petter Holgersson överträffar sitt nya personbästa.

Annons
AKTUELLT

Tonfiskar siktade i Öresund

Igår bjöds färjepassagerare och personal på en mäktig syn under den korta överfarten mellan Helsingborg och Ven. Ytan bröts av ett stim blåfenade tonfiskar som alla var i tungviktsklassen!

Squirmy: flugan som är både älskad och hatad

Den liknar mest en bit skräp och lär aldrig pryda någon tavla ihop med klassiska laxstreamers. Men fisk fångar den! Squirmy tar flugvärlden med storm och trots många skeptiska blickar har den nog kommit för att stanna.

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...