Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vad väger abborren?

Här har vi dagens lilla nöt att knäcka för våra kära läsare: Vad väger abborren som Nicklas Allebert visar upp?
Vi ska väl börja med att tala om att det inte finns något facit. Nicklas hade glömt vågen och valde ändå att släppa tillbaka den stora abborren. Men vi ger gärna fritt spelrum för gissningar och teorier.
I ett mejl till Fiskejournalen berättar Niclas att han, tillsammans med några polare, åkt ner till Tiveden för att fiska regnbåge. För att få plats med alla prylarna i bilen valde Nicklas att rationalisera bort draglådan, som bland annat innehöll – ja, just det, vågen…
Efter ganska fruktlösa försök att fånga regnbåge på spinnfiske gick Nicklas över till att bottenmeta. Han placerade tacklet precis utanför en vass, men blev inte nöjd med kastet, utan började veva in för att göra ett nytt utlägg. Det var då han märkte att det gick tungt och så började det knycka. Först trodde Nicklas och kompisarna på regnbåge, men när fisken först visade sig började de fundera på om det fanns gös i sjön.

När den väl kom upp visade det sig alltså vara en abborre i riktigt bamseformat. Det var då Nicklas kom på att vågen låg hemma. Efter några minuters våndor bestämde han sig trots allt för att släppa tillbaka abborren för att kanske glädja någon annan sportfiskare i framtiden.
Fritt fram för spekulationer alltså: Vad väger abborren?
Svenne Andersson

Vad väger den här jätteabborren som Nicklas Allebert valde att släppa tillbaka, utan vägning.

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta