Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Fiskejournalen
Vad väger abborren?

Här har vi dagens lilla nöt att knäcka för våra kära läsare: Vad väger abborren som Nicklas Allebert visar upp?
Vi ska väl börja med att tala om att det inte finns något facit. Nicklas hade glömt vågen och valde ändå att släppa tillbaka den stora abborren. Men vi ger gärna fritt spelrum för gissningar och teorier.
I ett mejl till Fiskejournalen berättar Niclas att han, tillsammans med några polare, åkt ner till Tiveden för att fiska regnbåge. För att få plats med alla prylarna i bilen valde Nicklas att rationalisera bort draglådan, som bland annat innehöll – ja, just det, vågen…
Efter ganska fruktlösa försök att fånga regnbåge på spinnfiske gick Nicklas över till att bottenmeta. Han placerade tacklet precis utanför en vass, men blev inte nöjd med kastet, utan började veva in för att göra ett nytt utlägg. Det var då han märkte att det gick tungt och så började det knycka. Först trodde Nicklas och kompisarna på regnbåge, men när fisken först visade sig började de fundera på om det fanns gös i sjön.

När den väl kom upp visade det sig alltså vara en abborre i riktigt bamseformat. Det var då Nicklas kom på att vågen låg hemma. Efter några minuters våndor bestämde han sig trots allt för att släppa tillbaka abborren för att kanske glädja någon annan sportfiskare i framtiden.
Fritt fram för spekulationer alltså: Vad väger abborren?
Svenne Andersson

Vad väger den här jätteabborren som Nicklas Allebert valde att släppa tillbaka, utan vägning.

Relaterad nyhet från din region
12 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta