Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vadslagning i riksdagen

Är du beredd att sätta emot? Christer Borg, Älvräddarna, sätter 500 kronor på att kraftbolagen inte går den frivilliga vägen. (Foto: Morgan Fihn)

EU har med tydlighet klargjort för Sveriges regering att vandringsvägar för fisk skall finnas innan 2021. På riksdagsnivå hoppas och tror många att kraftbolagen självmant skall åtgärda problemet. Christer Borg, Älvräddarna, utmanar nu samtliga riksdagsledarmöter med en vadslagning. Han sätter 500 kronor på att de stora kraftbolagen inte väljer den frivilliga vägen.
”Skall vi slå vad?” Den utmaningen levererade Christer Borg till samtliga riksdagsledarmöter. Bakgrunden är en lyckad pilotstudie där man undersökt möjligheter för att återskapa vandringsvägar och lekområden för lax och öring. Detta med relativt små medel. Om studien skall bli verklighet måste kraftbolagen Eon och Vattenfall frivilligt delta och samtidigt avstå från mängden vatten som skall passera i fiskvägen.
Detta är något som Christer Borg är ytterst tveksam till och vadslagningen är ett sätt att belysa problemet.
– Det är ett seriöst skämt, säger Christer.
Hittills har fyra ledamöter svarat, en antar utmaningen och tre hejar på.
Mer information hittar du här.
Sveriges radio har uppmärksammat vadslagningen. Klicka här för att lyssna.
På vår Engagera Dig-sida kan du läsa mer om vattenkraften.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
3 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Båtmässan ersätts av en digital variant. Foto: Maximilian Weisbecker
Besked: Populära Båtmässan ersätts av digital Båtvecka

Nu har det väntade beskedet kommit. Liksom Sportfiskemässan tvingas även Båtmässan i Göteborg ställas in, åtminstone som fysisk mötesplats. Den ersätt dock av en digital variant, dessutom under en hel vecka.

Båtmässan i Göteborg, som brukar locka närmare 60 000 besökare, skulle ha firat 62 år detta år. Liksom många andra arrangemang så tvingas man dock ställa in, på grund av risken för smittspridning av Covid 19.
Lösningen blir i stället en coronasäker variant, alltså en digital variant som pågår mellan 5 och 14 februari.

Över 25 företag har redan anmält sitt deltagande, och de kommer att visa upp sitt utbud genom såväl digitala utställningar som privata visningar.
Arrangörerna hälsar att det inom kort dyker en kalender på deras hemsida, där de olika aktiviteterna presenteras. Här hittar du den!

Du kanske även gillar detta