Per-Anders Börjesson glädjerus har långt i från lagt sig efter lördagens bataljer. Under ett blåsigt gäddtrollingpass på sjön Mjörn klev drömfisken på, en gös så stor att vågen inte räckte till. " /> "Vågen gick i botten" | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

11 månader sedan Sverige Mathias Arnham
Här ser du gösen som bottnade Per-Anders våg. Varje gösfiskares dröm.
"Vågen gick i botten"

Per-Anders Börjesson glädjerus har långt i från lagt sig efter lördagens bataljer. Under ett blåsigt gäddtrollingpass på sjön Mjörn klev drömfisken på, en gös så stor att vågen inte räckte till.

Efter en snabb summering av iFiskes fångstrapporter så var det speciellt en fisk som drog ögonen åt sig. En gös med en uppskattad vikt på otroliga tio kilo hade fångasts på sjön Mjörn under helgen. Vi ringde upp fångstmannen Per-Anders Börjesson från Alingsås för en snabb fångstrapport.

– Jo, vi trotsade vinden och satte några spön i hopp om att ta en större gädda, eftersom gösen är i full gång att leka. Vi trollade i maklig fart över tiometerskurvan med olika typer av gäddbeten och efter ett par fångade smågäddor visslade det till om ett av spöna. En djupgående Rapala-vobbler hade frestat storgösen och spöet pekade nu lodrätt ner mot fisken, som inte ville simma uppåt. Tvärstopp. Efter femton minuter bröt fisken ytan och i samma stund förstod vi hur stor den faktiskt var. Bred över ryggen och rund som en tunna. En gös större än vad vi någonsin tidigare hade sett låg i mitt knä. Tyvärr gick min våg endast till nio kilo, som fisken otvivelaktigt bottnade. Så den egentliga vikten får vi aldrig veta. Det gör dock ingenting då känslan över att den fortfarande simmar där nere är bra mycket viktigare, berättar Per-Anders.

En djupgående Rapala-vobbler hade frestat storgösen och spöet pekade nu lodrätt ner mot fisken…

Kanske är det dags för Per-Anders att skaffa en ny våg som står pall för lite mer?

Redaktionen gratulerar Per-Anders till en riktig kanonfångst med ett rungade grattis!

Relaterad nyhet från din region
15 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta