[/caption] " /> Val har siktats utanför Luleå | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Val har siktats utanför Luleå

En trolig knölval har siktats utanför Luleå. (Copyright PSD/Creative Commons Attribution ShareAlike 3.0 License )

Enligt Norrbottens-kurrirens nätbilaga har en val siktats vid Bergnäsbron utanför Luleå. Troligen rör det sig om en knölval.
Det var när Håkan Vårberg på väg hem från nattskiftet som han såg valen från Bergsnäsbron.
– Trodde först att det var en säl men när den blåste ut vattenkaskader på ett par meters höjd var det inget tvivel, säger han till Norrbottens-Kuriren.
Göran Nilsson är professor vid Naturhistoriska riksmuseet i Göteborg och han tror att det rör sig om en knölval som förvirrat sig norrut.
– En anmärkningsvärd observation, säger han.
Har du sett valen eller varit med om något liknande, berätta i kommentarsfältet nedan.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta