Just nu:
Annons

Nyheter

10 år sedan Sverige Morgan Fihn
Välbesökt båtmässa

Ett brett spektra av båtar lockade mycket besökare till årets flytande båtmässa Allt på sjön. Foto: Sweboat

Över 20 000 båtintresserade människor besökte i helgen premiären av den flytande båtmässan Allt på Sjön i Gustavsberg. Under tre dagar fyllda med sol och vackert väder visades 205 nya motor- och segelbåtar samt produkter från 46 tillbehörsleverantörer.
– Det stora intresset bland besökarna visar på hur betydelsefullt båtlivet är för oss i Sverige, Säger Mats Eriksson, VD på Sweboat.
20 564 besökare hade besökt mässan då den stängde på söndag kväll. De besökande har kunnat se allt från roddbåtar och små dagsutflyktsbåtar till över 17 meter långa motor- och segelbåtar i mångmiljonklassen.
– Tillsammans med Värmdö Kommun och Arcona Yachts har vi lagt grunden för en återkommande båtfest i Gustavsbergs Hamn avslutar Mats Eriksson.
Allt på Sjön arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med Värmdö Kommun och Arcona Yachts.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
10 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta