[/caption] " /> Välbesökt sportlovsfiske i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Välbesökt sportlovsfiske i Göteborg

Tisdagens sportlovsfiske på Härlanda tjärn i Göteborg var välbesökt. (Foto: Hans Lindqwist)

Sportfiskarna:
Det första av Sportfiskarnas traditionella sportlovsfisken lockade hela 184 deltagare ut på isen i Göteborg.
Tisdagens sportlovsfiske gick av stapeln på Härlanda tjärn i östra Göteborg, inte långt från Sportfiskarnas regionkontor. 184 deltagare tog chansen att testa på pimpelfiske efter abborre och regnbåge. Korvgrillning och instruktioner om bland annat hur isdubbar används ingick i programmet, som var helt kostnadsfritt och assisterades av SFK Aktiv.
Här och var drogs det abborrar av de lite mer rutinerade pimpelfiskarna, men de regnbågar som behagade hugga klev tyvärr av efter några dramatiska fajter. Trots ganska trögt fiske i kombination med ett antal minusgrader var det glada miner hos alla, förutom möjligtvis hos ett av de yngsta barnen som fick många att dra på smilbanden med uttalandet:
– Det här är bannemej inget pimpelfiske – det är pimpelfiasko!
Sportfiskarnas personal fick svara på frågor som handlade om väsentligheter som exempelvis vilka arter man förväntades kunna fånga, fiskarnas nappvillighet, hur många grillade korvar man fick äta och om inte fiskarna trots allt sover på vintern. Klurigaste frågan att svara på fick regionkontorets 189 centimeter långa biolog Markus från ett av barnen:
– Varför är du så lång?

Två skolklasser dök upp med egna pimpelutrustningar som de fått när de tidigare varit med i Sportfiskarnas lyckade satsning KlassDraget. Tack vare bidrag från Svenskt Friluftsliv kan vi även i år satsa på projektet, där skolbarn erbjuds fiske och friluftsliv på schemat. Sedan 2007 har över 50 000 skolbarn deltagit! Mer information hittar du på våra ungdomssidor.
På torsdag är det dags för sportlovsfiske nummer 2, då på Stora Mölnesjön i Rannebergen. All info hittar du om du klickar här.
P4 Göteborgs direktsända inslag från fisket kan du lyssna på om du klickar här.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
11 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Jodå – flera sportfiskare har hjälpt till att städa upp längs Malmö kanal. Frågan om ett fiskeförbud kommer ändå att tas upp av Malmö stad. Foto: Privat
Malmö kanal: Så många röstade emot fiskeförbud

Ska fisket i Malmö kanal förbjudas? Nej, tycker över 450 människor som röstat emot förslaget. Men frågan kommer ändå att tas upp av Malmö kommun, trots att betydligt färre vill se ett förbud.

Fiskejournalen har tidigare skrivit om konflikterna kring fisket i Malmö kanal, där det vittnats om nedskräpning och allmän misskötsel. Det gick så långt att det skickades in ett medborgarförslag till kommunen, om att fisket skulle förbjudas i kanalen. Nu står det klart att förslaget kommer att tas upp i tekniska nämnden i Malmö stad, eftersom över 100 personer röstat ja till förslaget. De över 450 rösterna som tyckte annorlunda lyckades alltså inte stoppa förslaget från att gå vidare i processen. Beslut väntas under juni månad.

Det ska dock tilläggas att det tagits initiativ bland sportfiskare för att städa upp vid kanalen, vilket vi skrivit om i tidigare artiklar.
Här kan du se ett inslag i SVT om konflikten vid Malmö kanal.

Du kanske även gillar detta