Välbesökt sportlovsfiske i Göteborg

Tisdagens sportlovsfiske på Härlanda tjärn i Göteborg var välbesökt. (Foto: Hans Lindqwist)

Sportfiskarna:
Det första av Sportfiskarnas traditionella sportlovsfisken lockade hela 184 deltagare ut på isen i Göteborg.
Tisdagens sportlovsfiske gick av stapeln på Härlanda tjärn i östra Göteborg, inte långt från Sportfiskarnas regionkontor. 184 deltagare tog chansen att testa på pimpelfiske efter abborre och regnbåge. Korvgrillning och instruktioner om bland annat hur isdubbar används ingick i programmet, som var helt kostnadsfritt och assisterades av SFK Aktiv.
Här och var drogs det abborrar av de lite mer rutinerade pimpelfiskarna, men de regnbågar som behagade hugga klev tyvärr av efter några dramatiska fajter. Trots ganska trögt fiske i kombination med ett antal minusgrader var det glada miner hos alla, förutom möjligtvis hos ett av de yngsta barnen som fick många att dra på smilbanden med uttalandet:
– Det här är bannemej inget pimpelfiske – det är pimpelfiasko!
Sportfiskarnas personal fick svara på frågor som handlade om väsentligheter som exempelvis vilka arter man förväntades kunna fånga, fiskarnas nappvillighet, hur många grillade korvar man fick äta och om inte fiskarna trots allt sover på vintern. Klurigaste frågan att svara på fick regionkontorets 189 centimeter långa biolog Markus från ett av barnen:
– Varför är du så lång?
Två skolklasser dök upp med egna pimpelutrustningar som de fått när de tidigare varit med i Sportfiskarnas lyckade satsning KlassDraget. Tack vare bidrag från Svenskt Friluftsliv kan vi även i år satsa på projektet, där skolbarn erbjuds fiske och friluftsliv på schemat. Sedan 2007 har över 50 000 skolbarn deltagit! Mer information hittar du på våra ungdomssidor.
På torsdag är det dags för sportlovsfiske nummer 2, då på Stora Mölnesjön i Rannebergen. All info hittar du om du klickar här.
P4 Göteborgs direktsända inslag från fisket kan du lyssna på om du klickar här.
www.sportfiskarna.se

Annons
AKTUELLT

Följ björnarnas laxfrossa – live!

Drömmer du om att få se Alaskas beryktade brunbjörnar fånga hoppande laxar? Nu går det att koppla upp sig på live-kameror för att avnjuta det mäktiga skådespelet.

Damm töms för att utrota solabborrar

Länsstyrelsen i Jönköping tömmer Bergadammen för att få bort de solabborrar som har lyckats etablera sig. På så sätt vill man hindra att den främmande arten sprids till närliggande vattendrag.

Så tar du en abborre över kilot

Den 18 maj tog Erik Peterson en storabborrsvit som hette duga. 1300, 1480, 1660 och en på 2210 gram. Hur gör han? Erik Peterson är 20 år gammal och bor i Kalmar. Han kombinerar jobbet i Sportfiskebutiken och båttillbehörsaffären Baltic Skeppsfournering med sitt guidejobb i företaget Fishing in Sweden. Det är med andra ord fiske

Abborrtips från fiskare i medvind

Jens Byholm har haft en fantastisk abborrsäsong och radat upp mängder av randiga bjässar. Senaste storfångsten mätte hela 51,5 centimeter och fångades i en värmländsk sjö i högsommarvärme. Här kommer Jens hetaste tips för att få storabborren att gapa!

Tidernas 3 bästa gösbeten

Fiskejournalen har gjort statistik på 40 000 fångster från Sportfiskarnas storfiskregister och vårt eget Recordfiskregister. Här nedan följer de tre beten som fångat flest gösar i våra register. Här följer tidernas tre bästa gösbeten:   Klicka på bildspelet här nedan för att se resultatet:

Fin film om gäddfabriker

Är du nyfiken på hur en gäddfabrik fungerar? Kika i så fall på Linus Gradins kortfilm som förklarar just detta. Sportfiskarnas gäddexperten Olof Engstedt medverkar och berättar om ett lyckat projekt i Blekingevattnet Vambåsa.

Makrillen är här – så tar du den!

En av våra mest älskade fiskar har nu återkommit till vår saltstänkta kust. En makrill på kroken glädjer alla och får man fler på en gång går pulsen lätt i taket. Här kommer en rad tips på hur du fångar det grönsvarta guldet under den tidiga säsongen!

Östersjöflundran – unik art i Östersjön

Östersjöns skrubbskäddor är genetisk isolerade från varandra och tillhör två olika arter. Upptäckten gjordes i fjol och nu har forskarna beslutat att den art som endast lever i Östersjön ska heta Östersjöflundra, Platichthys solemdali.

Tidernas 3 bästa gäddbeten

Genom att gräva bland 40 000 storfångster i Recordfiskregistret och Storfiskregistret har Fiskejournalen tagit fram de tre beten som fångat flest storgäddor, alltså gäddor över 7,5 kilo. Om du vill ha en storgädda, är det vobbler som gäller, enligt statistiken. På tredje plats finner vi en klassiker, nämligen Hi-Lo från ABU. Men det var stor

Fiskare varnas för flygande bläckfisk

Exotiska flygbläckfiskar har dykt upp längs den svenska västkusten. Den ovanliga gästen kan flyga uppemot 20 meter så fiskare bör se upp, menar Kennet Lundin på Naturhistoriska museet.

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...