[/caption] " /> Välbesökt sportlovsfiske i Göteborg | Fiskejournalen
Just nu:
Annons

Nyheter

8 år sedan Sverige Morgan Fihn
Välbesökt sportlovsfiske i Göteborg

Tisdagens sportlovsfiske på Härlanda tjärn i Göteborg var välbesökt. (Foto: Hans Lindqwist)

Sportfiskarna:
Det första av Sportfiskarnas traditionella sportlovsfisken lockade hela 184 deltagare ut på isen i Göteborg.
Tisdagens sportlovsfiske gick av stapeln på Härlanda tjärn i östra Göteborg, inte långt från Sportfiskarnas regionkontor. 184 deltagare tog chansen att testa på pimpelfiske efter abborre och regnbåge. Korvgrillning och instruktioner om bland annat hur isdubbar används ingick i programmet, som var helt kostnadsfritt och assisterades av SFK Aktiv.
Här och var drogs det abborrar av de lite mer rutinerade pimpelfiskarna, men de regnbågar som behagade hugga klev tyvärr av efter några dramatiska fajter. Trots ganska trögt fiske i kombination med ett antal minusgrader var det glada miner hos alla, förutom möjligtvis hos ett av de yngsta barnen som fick många att dra på smilbanden med uttalandet:
– Det här är bannemej inget pimpelfiske – det är pimpelfiasko!
Sportfiskarnas personal fick svara på frågor som handlade om väsentligheter som exempelvis vilka arter man förväntades kunna fånga, fiskarnas nappvillighet, hur många grillade korvar man fick äta och om inte fiskarna trots allt sover på vintern. Klurigaste frågan att svara på fick regionkontorets 189 centimeter långa biolog Markus från ett av barnen:
– Varför är du så lång?

Två skolklasser dök upp med egna pimpelutrustningar som de fått när de tidigare varit med i Sportfiskarnas lyckade satsning KlassDraget. Tack vare bidrag från Svenskt Friluftsliv kan vi även i år satsa på projektet, där skolbarn erbjuds fiske och friluftsliv på schemat. Sedan 2007 har över 50 000 skolbarn deltagit! Mer information hittar du på våra ungdomssidor.
På torsdag är det dags för sportlovsfiske nummer 2, då på Stora Mölnesjön i Rannebergen. All info hittar du om du klickar här.
P4 Göteborgs direktsända inslag från fisket kan du lyssna på om du klickar här.
www.sportfiskarna.se

Relaterad nyhet från din region
13 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Plötsligt dyker det upp en utter istället för en gädda i hålet. Foto: Privat
Chocken i hålet – plötsligt dyker en utter upp

Han hoppades på storgäddan – men fick i stället drilla en livs levande utter. Anton Molin kommer aldrig att glömma det som utspelade sig under den senaste fisketuren.

Händelsen utspelade sig på ett fiskevatten i Gävle kommun, dit uppenbarligen både fyrfota och tvåbenta fiskare sökt sig. Anton och hans sällskap fick några gäddor på ismete, innan händelsen med uttern utspelade sig.
I tron om att det var en större gädda som slukat mörten så började Anton drilla den mot hålet, där han dock fick en rejäl överraskning.
– Fisket var ju riktat på gädda, så man blev ganska paff, berättar Anton för Fiskejournalen.

Väl uppe i hålet så visade uttern tänderna, och mycket mer hann inte hända innan den lossnade och försvann ned mot djupet igen. Nu håller Anton tummarna för att den ändå klarade sig oskadd och att en eventuell krok rostar bort och lossnar av sig själv.
– Den såg väldigt pigg ut, vittnar Anton om som dessutom fångade ögonblicket på film.

Vi på Fiskejournalen gör som Anton – vi håller tummarna för att den fridlysta uttern klarade sig utan skador.
Här nedan hittar du filmklippet:

Foto: Anton Molin

Du kanske även gillar detta