Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Välförtjänt 100-klubbare

Carl Erasmie fick lön för mödan. Denna vackra 100-klubbare mättes till 114 centimeter och fångades i Stora Hästefjorden.

Carl Erasmie från Ljungskile hade kämpat länge och väl för att lura drömgäddan. Det blev till slut en metad mört som blev hans biljett till 100-klubben. Han anmäler nu en gädda på 114 centimeter.
Skam den som ger sig är ett gammalt uttryck som i högsta grad gäller vid sportfiske. Carl Erasmie kan intyga att känslan då hårt arbete ger utdelning, är otrolig.
– Jag har lagt många timmar bakom denna gädda, 100-tals, och äntligen kom den, säger Carl i sin anmälan till 100-klubben.
Känslan då gäddan glider upp genom hålet till avkrokningsmattan beskriver han som fantastisk. Gäddan mättes till 114 centimeter och fångades i Stora Hästefjorden.
– Det blev några snabba bilder och sedan fick hon simma tillbaka, avslutar Carl.
Läs mer om 100-klubben här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
17 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Hanna Nordstrand med en bjässe från Grycksbo. Foto: Privat
Tusentals vill fiska i Grycksbo – stugor efterlyses

Sportfisket upplever en sällan skådad boom. Ett av områdena som invaderas av gäster från när och fjärran är Grycksbo utanför Falun. Det fattas i själva verket boenden för att kunna ta emot alla gäster.

Det är Grycksbo fiskeklubbs ordförande Hanna Nordström som uppmanar stugägare att höra av sig till dem. Grycksbo fiskeklubbs egen stuga vid Svarttjärn är exempelvis uppbokad varje helg hela säsongen ut.
– Vi vill ju såklart hjälpa dem att kunna vara här och fiska, säger ordförande Hanna Nordstrand till Dalarnas Tidningar.

Hon berättar också att Stensjön och dess närliggande sjöar besöktes av över 15 000 fiskare förra sommaren.
– Det är jätteroligt. Folks sug efter stora fiskar är stort och här i Stensjön finns till exempel grova fiskar som regnbågen och rödingen utplanterade, förklarar Hanna.
För Fiskejournalen berättar också Hanna att klubben satsar på att göra fisket ännu mer tillgängligt.
– Vi bygger ut handikappanpassade platser i våra vatten, tre av dem är redan klara, hälsar hon.

Här på klubbens hemsida hittar ni mer information!

 

Du kanske även gillar detta