Vallgravsmetet nu på torsdag

Vallgravsmetet är en trivsam fisketävling för stora och små. (Foto: Sportfiskarna)

Vallgravsmetet är en trivsam fisketävling för stora och små. (Foto: Sportfiskarna)

Sportfiskarna: Nu på torsdag 29/5 går Vallgravsmetet traditionsenligt av stapeln i centrala Göteborg.
Den traditionstyngda tävlingen Vallgravsmetet sker under trivsamma former och är en institution för många metare i Göteborgsregionen. Fångsten brukar samlas in och används till provtagning för att undersöka halterna av miljögifter.
Anmälan: vid Fiskekyrkan kl. 08.30-10
Startavgifter: Senior 80kr   Junior 30kr
Regler: Traditionellt mete
Mer infoklicka här!
Frågor: Sportfiskarna region Väst, 031-40 17 40

Fångstrapportering svartmunnad smörbult
Nytt för i år är också att förekomsten av svartmunnad smörbult kommer att övervakas extra noga. Den svartmunnade smörbulten är en invasiv art som nyligen upptäckts i Sverige och som under de senaste åren påträffats i bland annat Karlskrona, Visby, Karlshamn och Göteborg. Den har sitt ursprungliga utbredningsområde i Kaspiska havet och Svarta havet, men har spridits till södra Östersjön via flodförbindelser och barlastvatten.
På länken http://www.slu.se/svartmunnadsmorbult rapporterar du din fångst och där kan du också läsa mer om hur du känner igen den svartmunnade smörbulten. Det är inte bara under Vallgravsmetet detta är intressant, utan vid alla fångster!

OBS!
Fota din svartmunnade smörbult med dess främre ryggfena tydligt synlig. Detta är för att kunna bekräfta fångsten, som är väldigt lik vår inhemska svarta smörbult. Den svartmunnade smörbulten har en svart fläck på bakre delen av den främre ryggfenan, alltså ryggfenan närmast huvudet.
Välkomna på torsdag, önskar Sportfiskarna.

 

Annons
AKTUELLT

Historiska drömhugg från djupet

Blåkveite, uer och lubb i all ära, men när Team Rolex summerar sin lyckade satsning i Eggakantens brådjup är det en rekordstor långstjärt och en svindlande havskatt som utmärker sig. Den sistnämnda tvingade ner vågen till 25,2 kilo – 8 kilo över gällande världsrekord!

Den moderna ekolodskolan

Alla sportfiskare drömmer om vad som finns under vattenytan. Med Garmins Chirp-teknik kan du se hur grunden verkligen ser ut och var vegetationen växer. Du kan även se fiskarna och bedöma deras storlek. Här berättar vi hur den nya moderna tekniken fungerar!

Gunnar Westrin får Smedmanpriset

Publicisten, flugfiskeprofilen och författaren Gunnar Westrin tilldelas Smedmanpriset 2018. Den ärofyllda utmärkelsen får han bland annat för sitt stora engagemang och personliga författarskap.

BILDSPEL: Sällsynta gäddor

Att även fiskar kan drabbas av pigmentförändringar vet vi sedan tidigare. Åkomman kan ge häpnadsväckande resultat – här har ni några intressanta exempel på hur gäddan kan se ut. För att man som gädda inte ska bli uppäten av artfränder och andra rovfiskar gäller det att på bästa sätt kunna gömma sig i den naturliga

Skellefteå Kraft tappar kund

Vackra ord om hållbarhet räckte inte – när en bostadsrättsförening i Västerhaninge fick se hur laxar dör vid Hednäs kraftverk beslöt de att säga upp sitt elavtal. – Jag känner mig lurad. Vi vill inte göra affärer med Skellefteå Kraft, säger föreningens vice ordförande Annika Markén till Piteå-Tidningen.

Bombardatips till sommaröringen

Har du testat att fiska havsöring med bombarda? Om inte så kanske det är dags nu. Teknikens effektivitet går knappast att ifrågasätta och här kommer några heta tips från ”Bombardakungen” Magnus Pålsson.

Världens dyraste bete

MacDaddy’s trollingbete skapade rubriker på den stora amerikanska sportfiskemässan ICast för tio år sedan. Betet är ett fullt fungerade trollingbete ämnat för fiske efter storvilt. Det finns dock en avgörande detalj som avskräcker att använda betet i praktiken, det har nämligen ett uppskattat värde på otroliga en miljon dollar. Men varför har MacDaddy’s Million Dollar

Omfattande tjuvfiske i Storsjön

Över 500 meter nät fyllda av gammal död fisk har i dagarna hittats i Storsjön i Gästrikland. Nätfisket är olagligt och har bland annat skördat mängder av gös, gädda och abborre.

Tidernas 3 bästa beten för insjööringen

Fiskejournalen fortsätter att gräva bland anmälda fiskar till Recordfisken och Storfiskregistret. Hela 40 000 registrerade fiskar ligger till grund för serien om ”Tidernas bästa beten”. Nu har vi kommit fram till vår älskade öring. Vilka tre beten har fångat flest insjööringar sen 1970? Den gigantiska öring som är svenskt rekord sedan 1991 är en mycket

Annonser

TYCK TILL!

Vilken specialtidning skulle du helst vilja läsa?

Visa resultat

Loading ... Loading ...