Just nu:
Annons

Nyheter

9 år sedan Sverige Morgan Fihn
Vänerdag i Lidköping

Hur står det till med miljön och fisket i Vänern? (Foto: Morgan Fihn)

Vänerns vattenvårdsförbund och Laxfond Vänern inbjuder till en gemensam Vänerdag. Bland annat kommer Laxtinget att ge en lägesrapport över fisket i sjön. Sista anmälningsdag är fredag 4 november.
Den 15 november kan alla intresserade lyssna till föredrag och diskutera Vänern – dess miljö och fiske. Deltagande är kostnadsfritt, men anmälan måste göras med en pdf-fil (Se länk nedan). Värd för dagen är Lidköpings kommun.
Information om Vänerdagen:
Tid: Tisdagen den 15 november. Samling kl. 9:15 med kaffe.
Plats: Parketten vid Vänermuseet, Lidköping
Anmälan: Anmälan görs senast den 4 november (Kan skickas med e-post eller fax)
Information: Sara Peilot, tfn 0501-60 54 20, sara.peilot@lansstyrelsen.se
Mer information hittar du här.
Morgan Fihn

Relaterad nyhet från din region
9 timmar sedan Sverige Anders Lundin
Vill du kämpa om medaljerna i SM nästa år? Då är det dags att spana efter distriktsmästerskap redan nu. Foto: Anders Lundin
Här ska svenska mästarna i gäddfiske koras

Team Sportfiskeprylar.se är svenska mästare i gäddfiske – åtminstone ett tag till. Till hösten sätter de vandringspriset på spel under SM-finalen på Övre Åsunden, och nu står det även klart vilka som får arrangera SM-finalen 2022.

SM i gädda 2022 kommer att avgöras 1 oktober på sjön Mjörn söder om Alingsås, och det är Mölndals Sportfiskeförening som får äran att arrangera. Konceptet är en lagtävling, med 2–3 medlemmar i varje ekipage. Med andra ord så är det bara att börja spana efter lokala distriktsmästerskap framöver, om du vill försöka kvalificera dig till finalen.

SM-finalen 2021 kommer som sagt att avgöras på Övre Åsunden, med Ulricehamns Fritidsfiskare som arrangörer. Datumet är sedan tidigare fastställt till 2 oktober, och mer information hittar du på Sportfiskarnas hemsida.

Du kanske även gillar detta